Cea mai eficientă metodă de curățare a caloriferelor din casă. Așa vor da multă căldură toată iarna

de: Andrei Simion
25 09. 2024

Ne apropiem de iarnă, și în consecință, dacă nu ai pornit încă căldura pentru prima dată în acest an, probabil că va trebui să o faci în curând. Înainte de a face acest lucru, ar trebui să cureți bine caloriferele, așa că ai nevoie de cea mai eficientă metodă de curățare a caloriferelor din casă. Dacă ții cont de sfaturi, așa vor da multă căldură toată iarna.

Vine iarna, ți-ai curățat caloriferele?

De cele mai multe ori caloriferele din casă ajung să fie înfundate cu praf. Dar asta va face caloriferele să muncească mai mult pentru a încălzi locuința. Asta, din păcate, va duce la creșterea facturilor la utilități.

În același timp, dacă sunt înfundate, va expulza toți acești contaminanți în timp ce suflă aerul cald. Problema cu curățarea unui calorifer, totuși, este că, dacă o faci greșit, poți împinge din greșeală praful mai adânc în interior.

Situația nu va face altceva decât să agraveze aceste probleme și făcând-ul și mai greu de curățat în viitor. Așadar, iată care este cea mai eficientă metodă de curățare a caloriferelor din casă.

Care este cea mai eficientă metodă de curățare a caloriferelor din casă

Înainte de a face orice altceva, este momentul să utilizezi un aspirator pentru a aspira tot praful și murdăria vizibile și ușor accesibile din și de pe caloriferele din casă.

De asemenea, poți folosi un ștergător de praf lung, dar ai mare grijă să nu împingi praful mai adânc în crăpăturile mașinii. Ocupă-te doar de praful care se agață de exteriorul caloriferului.

Pentru praful care se ascunde în interiorul caloriferului, va trebui să fii ceva mai creativ, asta însemnând că, în loc de un dispozitiv care aspiră aer, va trebui să folosești unul care suflă.

Concret, va trebui să direcționezi jetul de la un uscător de păr către crăpăturile și fisurile caloriferului și îndepărtezi praful folosind rafale scurte de aer. Este foarte important să nu sufli direct în interiorul elementelor de calorifer, ci mai degrabă orientează uscătorul în jos, astfel încât praful să țâșnească în sus și afară.

Ține cont de această metodă de curățare a caloriferelor

Odată ajuns în siguranță în afara caloriferului, îl poți prinde cu ușurință cu aspiratorul. De asemenea, poți utiliza aer comprimat pentru acest lucru, mai ales dacă crăpăturile de sunt prea adânci pentru a fi afectate de uscătorul de păr.

Asigură-te că achiziționezi o cutie care are un pai mic pe care îl poți împinge în adâncituri. Poți folosi și o perie lungă pentru această treabă, având în vedere că există în comerț perii speciale pentru caloriferele din casă.

Dacă nu ai o astfel de perie la îndemână, poți înfășura ceva lung și subțire, spre exemplu un băț din curte, un mâner de mătură, într-o cârpă. Apoi leagă-l cu elastic sau cu bandă adezivă și înfige-l în crăpături pentru a scoate praful, înclinând întotdeauna unealta spre exterior pentru a evita împingerea prafului în interior.

Pentru crăpăturile mai mici, încearcă paie, un sul de prosop de hârtie împăturit, sau chiar bețișoare sau alte obiecte mici și rigide pe care le ai prin casă.

Așa vor da multă căldură toată iarna

Deși cei de la Termoenergetica anunțau că vor începe procesul de alimentare cu agent termic, aceste sfaturi te vor ajuta să fii pregătit, cu mult înainte de a intra apa caldă în calorifere.

Dacă faci așa, vei avea parte de căldură pe tot parcursul iernii. Așa că, acum că ai aflat care este cea mai eficientă metodă de curățare a caloriferelor din casă, ar fi cazul să te apuci de treabă.