Cea mai clară imagine cu explozia din Beirut realizată de un bărbat de pe mare. Totul pare ca într-un film de Hollywood

Cea mai clară imagine cu explozia din Beirut realizată de un bărbat de pe mare. Totul pare ca într-un film de Hollywood
Cea mai clară imagine cu explozia din Beirut realizată de un bărbat de pe mare. Totul pare ca într-un film de Hollywood

Zilele trecute una din cele mai mari catastrofe a avut loc în capitala Libanului, Beirut. O explozie a distrus tot ce se afla în jur, lăsând mii de oameni făr acoperș, sute de răniți și pagube de câteva milioane de euro.

Cea mai clară imagine cu explozia din Beirut realizată de un bărbat de pe mare

Un scafandru din portul Beirut a capturat explozia masivă din 4 august aflându-se într-o barcă, pe mare. Alaa Saad stătea pe o barcă alături de prietenii săi, când au observat fumul care se ridica din port. Au fost câteva minute înainte ca explozia masivă să lovească capitala, ucigând cel puțin 220 și rănind peste 6.000 de oameni. Saad a spus pentru Storyful că el și prietenii săi nu i-au acordat prea multă atenție la început.

„De îndată ce am văzut explozia, nu am crezut niciodată că va fi una care ar distruge Beirutul. Am crezut că este un spectacol sau un festival pentru că nu mi-am imaginat niciodată că acest tip de explozie va avea loc în orașul meu ”, a spus el.

Totul pare ca într-un film de Hollywood

Dar sunetul care s-a auzit clipe mai târziu i-a convins altfel. „Niciun videoclip nu a captat amploarea sunetului exploziei … Eram într-o stare de teroare, o stare de teamă„, a spus Saad. Potrivit Reuters, premierul și președintele libanez au fost avertizați de oficialii de securitate cu privire la prezența a 2.750 de tone de azotat de amoniu în portul Beirut. Exploziileau distrus 6.000 de clădiri. La 10 august, guvernul libanez a demisionat pe fondul creșterii furiei din partea protestatarilor în urma exploziei.

Dezastrul a fost precedat de un incendiu mare în Portul Beirut, pe coasta Mediteranei din nordul orașului. În videoclipurile postate pe rețelele de socializare s-a putut observa fum alb de la Warehouse 12, lângă silozurile imense ale portului. La scurt timp după ora 18:00 (15:00 GMT), acoperișul depozitului s-a prins și s-a produs o explozie inițială mare, urmată de o serie de explozii mai mici despre care unii martori au spus că sună ca artificii care se sting. După aproximativ 30 de secunde, a avut loc o explozie colosală care a trimis în aer un nor de ciupercă și o undă supersonică care radia prin oraș.