Cea mai ciudată ofertă: vacanță gratis din partea guvernului, dacă te infectezi cu Covid 19

Cea mai ciudată ofertă: vacanță gratis din partea guvernului, dacă te infectezi cu Covid 19
Cea mai ciudată ofertă: vacanță gratis din partea guvernului, dacă te infectezi cu Covid 19. Sursa foto: life.ro

Guvernul din Cipru încearcă să atragă tuiștii făcându-le o ofertă ciudată. În plină pamdemie de coronavirus, autoritățile cipriote le promit eventualilor turiști că dacă se îmbolnăvesc la ele în țară le va fi plătită suma cheltuită pe concediu.

Ofertă ciudată de vacanță. Guvernul îți plătește concediul dacă te infectezi cu coronavirus

Țările care se bazează mai mult pe veniturile din turism au început să lansesze oferte de atragere a turiștilor. Astfel, guvernul din Cipru a anunțat o măsură puțin ciudată. Guvernul va acoperi costul vacanței pentru turiștii care se vor infecta cu coronavirus în Cipru. Anunțul în care guvernul va acoperi costul vacanţei pentru orice turist ce se va infecta cu virusul ucigaș în Cipru a fost făcut joi.

Astfel, guvernul cipriot promite să acopere costul cazării, mâncării, băuturii, precum  şi a medicamentelor pentru turiștii testaţi pozitiv cu COVID-19 după ce au intrat în țara lor. Turiştii vor pierde doar costul transferului către aeroport şi al biletului de întoarcere în ţara de baștină.

Cipru plătește vacanțele turiștilor care se vor infecta cu coronavirus
Cipru plătește vacanțele turiștilor care se vor infecta cu coronavirus. Sursa foto: dertour.ro

Spital cu 100 de paturi pentru turiștii bolnavi de coronavirus

Guvernul din Cipru a anunțat că un spital cu 100 de paturi va fi pus la dispoziţie doar pentru turiștii străini care contractează virusul. Dacă va fi nevoie, numărul de paturi va fi suplimentat.

De asemenea, pentru turiștii cu simptome grave, ciprioții pun la dispoziție 112 de locuri la terapie intensivă, precum și 200 de ventilatoare mecanice, vitale pentru pacienții în stare gravă. Ciprioții au pus la dispoziție și 500 de camere de hotel în care vor fi carantinate persoanele apropiate ale celor care au luat coronavirus în Cipru. Autoritățile din Cipru asigură turiștii că vor dezinfecta cu atenție camerele unde au locuit persoane ce au contractat coronavirus.

în Cipru s-au înregistrat doar 17 decese de COVID-19

În Cipru, au fost confirmate 939 de cazuri de Covid-19 a şi 17 decese provocate de această infecție. Cipru a făcut aceste oferte, în contextul în care vrea să relanseze turismul odată cu relaxarea condițiilor de la 1 iunie.

Traficul aerian va fi reluat în Cipru începând cu 9 iunie. Cei ce vor să meargă în Cipru sunt rugați să efectueze un test pentru depistarea COVID-19, cu 72 de ore înainte de a pleca în vacanță. În 2019, aproape 4 milioane de turişti au vizitat Ciprul, aducând venituri de 2,7 miliarde de euro. Turismul reprezintă 13% din economia Ciprului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI