14 apr. 2020 | 08:24

Cea mai bună veste vine de la Raed Arafat. ”După Paște, facem o evaluare a situației!” Vom putea ieși din case?

Știri generale
Cea mai bună veste vine de la Raed Arafat. ”După Paște, facem o evaluare a situației!” Vom putea ieși din case?
Cea mai bună veste vine de la Raed Arafat. ”După Paște, facem o evaluare a situației!” Vom putea ieși din case?

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat ne-a dat luni cea mai bună veste, la Sinteza zilei. Imediat după Paște se va face o analiză a situațitiei privind pandemia de COVID-19 din țară și, în funcție de rezultat, măsurile vor viza o relaxare ori o continuare a restricțiilor.

Vești de la Raed Arafat. ”După Paște, facem o evaluare a situației!”

Sâmbătă, 12 aprilie, s-a înregistrat cel mai mare număr al raportărilor de cazuri noi de COVID-19 de la o zi la alta în România: 523. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a declarat că ne apropiem de vârful epidemiei, așteptat imediat după Paște.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, estimează ca la o săptămână sau zece zile după Sărbătorile Pascale, după ce se vor întoarce românii de peste hotare, să existe un vârf al pandemiei. Conform acestuia, după alte 3-4 săptămâni, țara se poate pregăti de o scădere a numărului de cazuri și la o pantă descendentă a pandemiei.

Cea mai bună veste vine de la Raed Arafat. ”După Paște, facem o evaluare a situației!” Vom putea ieși din case?

Paștele, un vârf al pandemiei

De altfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat că prelungește starea de urgență cu încă o lună tocmai din aceste motive, experții avertizând că vârful pandemiei va fi atins după Sărbătorile de Paște, ceea ce crește riscul unui nou val de îmbolnăviri prin nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

După acest ”hop”, Arafat a spus că se va face o analiză a situației privind criza sanitară din România și, în funcție de rezultat, măsurile vor viza o relaxare sau o continuare a restricțiilor. Oficialul a menționat că dacă până atunci se respectă măsurile, e posibil ca după acest punct să fie luate măsuri treptate de relaxare.

Declarațiile șefului DSU

„Depinde cum evoluăm – din cauza asta am insistam noi mult la respectarea regulilor. Am început cam cu același număr de cazuri ca al Spaniei și vedeți că România a evoluat mai bine, dar am luat niște măsuri mai rapide de distanțare socială.

E normal că sunt neplăcute, dar nu rămân fără impact. Și există foarte multă manipulare asupra acestui aspect pe Facebook, pe rețelele de socializare. Mai avem un pic până trecem hopul și sper să nu ne lăsăm în ultima perioadă”, a spus Arafat, luni, la Sinteza zilei, de la Antena 3.

„Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu știm dacă într-adevăr am atins vârful. Decesele sunt multe, au depășit 300, dar comparativ cu alte țări numărul este încă mic. Depinde de cum vorm acționa și cum ne vom comporta în următoarea perioadă”, a mai spus Arafat.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la loterie
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro