Cea mai bună salată de fructe, perfectă vara. Rețeta e atât de simplă

Cea mai bună salată de fructe, perfectă vara. Rețeta e atât de simplă

Specialiștii ne recomandă să cunsumăm cât mai multe fructe vara, deoarece aceste bunătăți ale naturii sunt o parte importantă a unei diete sănătoase. Pline de vitamine și nutrienți necesari organismului, fructele nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră. Așadar, astăzi îți propunem desertul perfect: salata de fructe.

De ce e recomandat consumul de fructe, în special vara

Specialiștii ne recomandă să ne începem dimineața cu un fruct pe stomacul gol, în timp ce al doilea poate fi servit ca gustare. Practic, până la prânz ar trebui să consumăm două fructe. De preferat, acestea ar trebui mâncate cu tot cu coajă, întrucât aceasta conține numeroase substanțe care ne feresc organismul de diferite boli. Totodată, citricele ar trebui consumate cu pulpă și nu sub formă de sucuri.

Indicat ar fi să consumăm între trei și cinci feluri de fructe pe zi, amestecate sub formă de salată, și fără să conțină frișcă sau îndulcitori.

Cum prepari cea mai gustoasă salată de fructe

Cum puteți face cea mai bună salată de fructe în mai puțin de cinci minute? Ei bine, nimic mai simplu! Iată pașii:

  1. Alegeți fructele din care vreți să faceți „combinația magică“. Puteți opta pentru: fructe de pădure cu pepene (verde, galben, papaya), mere, banane, struguri, nectarine, caise, rodii, ananas, portocale, pere, piersici, etc;
  2. Spălați bine fructele;
  3. Adăugați-le pe cele mici în vasul în care veți face salata;
  4. Tăiați cubulețe fructele mai voluminoase (doar ca referință, fiecare piesă ar trebui să fie puțin mai mare decât unghia de la degetul mare);
  5. Amestecați toate fructele;
  6. Serviți la temperatura camerei sau ușor mai rece.

Indiferent de mixul de fructe pentru care optați, dacă vreți să serviți musafirii cu salată de fructe trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

  1. fructele la care sunt alergici invitații;
  2. clătiți bine fructele pentru a îndepărta orice urmă de pesticide;
  3. eliminați cu atenție semințele din fructe, cum ar fi, spre exemplu, cele din pepeni.

Poftă bună!

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI