25 mai 2024 | 14:48

Cea mai bună reţetă de dulceaţă de vişine. Ingredientul pe care îl foloseau bunicile noastre pentru un gust special

Sfaturi Culinare
Cea mai bună reţetă de dulceaţă de vişine. Ingredientul pe care îl foloseau bunicile noastre pentru un gust special
Ingredientul secret pe care îl conţine cea mai bună dulceaţă de vişine

Este vremea cireşelor şi a vişinelor, iar gospodinele se pregătesc pentru iarnă încă de acum. Însă puţine ştiu care este considerată cea mai bună reţetă de dulceaţă de vişine. Are un ingredient special, folosit de mai toate bunicile noastre.

Cum faci cea mai bună reţetă de dulceaţă de vişine

Indiferent ca o consumăm ca atare, în prăjituri sau ca umplutura pentru clătite, dulceaţa de vişine este adorată de toţi românii. Bunicile noastre munceau ore întregi pentru a o prepara, dar aveau şi un ingredient secret: sucul de lamâie. Iată, aşadar, care este cea mai bună reţetă de dulceaţă de vişine:

Ingrediente necesare:
1 kg de vișine
800 g de zahăr
1 lămâie (sucul)
1 plic de zahăr vanilinat (opțional)

Mod de preparare dulceaţă de vişine

Modul de preparare pentru cea mai bună dulceaţă de vişine nu este deloc complicat, însă trebuie să ţii cont de anumite aspect pentru a nu se prinde sau pentru a nu ieşi prea lichidă, spun gospodinele cu experienţă.

În primul rând, spală bine vișinele sub un jet de apă rece pentru a îndepărta impuritățile. Scoate sâmburii folosind un dispozitiv special sau manual, asigurându-te că nu rămân bucăți de sâmburi în fructe.

CITEŞTE ŞI Ce trebuie să faci cu vişinele înainte de a le pune la fiert. Aşa prepari cea mai bună dulceaţă

Apoi, pune vișinele curățate într-un vas mare și adaugă zahărul peste ele. Amestecă bine pentru ca zahărul să acopere toate fructele. Lasă-le să stea aproximativ 2-3 ore sau chiar peste noapte în frigider. Acest proces permite vișinelor să își lase sucul, iar zahărul să înceapă să se dizolve.

Când se pune sucul de lămâie în dulceaţa de vişine

Transferă amestecul de vișine și zahăr într-o cratiță mare, preferabil din inox pentru a evita reacțiile acide. Adaugă sucul de lămâie. Lămâia ajută la păstrarea culorii vii a vișinelor și la conservarea dulceții.

Pune cratița pe foc mediu și adu amestecul la punctul de fierbere, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea.

După ce dulceața începe să fiarbă, reduce focul la mic și las-o să fiarbă încet pentru aproximativ 30-40 de minute. Îndepărtează spumă care se formează la suprafață cu ajutorul unei linguri.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, poți folosi metoda farfuriei reci: pune o picătură de dulceață pe o farfurie rece din congelator și, dacă se încheagă și nu se întinde, este gata. Dacă dorești, adaugă zahărul vanilinat spre finalul fierberii pentru un plus de aromă.

Toarnă dulceața fierbinte în borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu la gură. Închide bine capacele și întoarce borcanele cu capul în jos pentru a crea un vid care va ajuta la conservarea dulceții.
Lasă borcanele să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Sfaturi şi trucuri pentru cea mai bună dulceaţă de vişine

Sterilizarea Borcanelor: Este esențial să sterilizezi borcanele și capacele pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Poți face acest lucru prin fierberea borcanelor în apă sau prin plasarea lor în cuptor.
Alegerea Vișinelor: Folosește vișine coapte și sănătoase pentru a obține cea mai bună dulceață. Fructele proaspete și bine coapte vor oferi o aromă intensă și o textură perfectă.
Păstrarea: Dulceața se păstrează cel mai bine în locuri răcoroase și întunecate. După deschiderea borcanului, păstrează-l în frigider și consumă-l în câteva săptămâni.

CITEŞTE ŞI Rețetă de griș cu lapte și dulceață de vișine făcută în casă. Ingredientul cu care îi dai gustul copilăriei, ca la bunica

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Zelenski: nord-coreenii sunt executați de comandanți lor, ca sa nu pice prizonieri, rușii nu le acordă protecție. Ce spune Casa Albă
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Tariful Andrei pentru 45 de minute. Artista se umple de bani
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Amendă de 15.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Interzis pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
S-au anunțat PREȚURILE pe 2025 din FACTURI! CÂT vom PLĂTI pentru ENERGIA ELECTRICĂ
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro