Cea mai bună prăjitură cu rom și nucă. Secretul rețetei simple, este foarte ușor de preparat

de: Năstase Mirabela
01 02. 2021

Ce este mai delicios ca o prăjitură cu rom și nuca? Care este secretul rețetei simple și delicioase, aflați în rândurile de mai jos. Este o rețetă pe care oricine poate să o prepare!

Ingrediente prăjitură cu rom și nucă

  • 500 g zahar tos (aluat) + 6-8 linguri zahar (crema) + o cana de zahar (sirop)
  • 250 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 kg faina
  • 250 – 300 g nuci macinate
  • 350 ml lapte
  • 300 g unt
  • Esente de vanilie, rom, coaja de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare prăjitură cu rom și nucă

Mai întâi se prepară aluatul, dintr-un pahar de zahăr tos se pune la caramelizat pe foc. Atunci când s-a topit toată cantitatea de zahăr, se stinge cu 200 de ml de apă călduță, cu foarte mare atenție pentru că aceasta sare. Apoi, se dă la răcit.

Freacă apoi un un întreg cu 250 de grame de zahăr până se albește, apoi adaugă 250 ml de ulei ca la maioneză. Apoi, se adaugă o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, stins cu puțin lapte și adaugă peste siropul de zahăr ars și făina cât cuprinde, până ce se formează coca de aproape un kilogram, la care se adaugă și esențe. De menționat este că cantitatea de făină depinde de mărimea paharului de apă folosit la stingerea siropului de zahăr ars.

Toată coca se împarte apoi în trei foi care se coc pe dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt sau cu făină. Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil.

Se trece apoi la prepararea cremei: se iau 250 g – 300 g nuci măcinate și se toarnă lapte cât să le înmoaie. În jur de 300 ml de lapte intră. Se pune apoi esența de vanilie și 6-8 linguri de zahăr. Acestea se pun la fiert pentru câteva minute, până ce compoziția se îngroasă compoziția. Atunci când se răcește, se amestecă 300 grame de unt.

După cremă, se trece la prepararea siropului. O cană de apă se pune la fiert cu o cană de zahăr, cu coaja de lămâie și esențele de vanilie și de rom. Totul se dă în clocot. O să îți ia cam 20 de minute întreaga operațiune, nu mai mult. Apoi, se ambalează prăjitura.

Apoi, se pune o foaie pe o tavă sau pe un blat mare, apoi se însiropează, fără a exgera însă. Se toarnă jumătate din cremă. Se așează apoi și cea de-a doua foaie, se însiropează, se pune crema rămasă, după care se pune și ultima foaie care se însiropează, de asemenea. Se lasă apoi câteva ore peste noapte ca să se înmoaie.