Cea mai bună limonadă pe care o poți face acasă. Iese mai bună decât la restaurante
Cum să faci cea mai bună limonadă chiar la tine acasă? Există câteva trucuri care să te ajute să prepari o băutură extrem de bună. De ce ingrediete ai nevoie și care sunt secretele unor barmani?
Rețeta perfectă pentru limonadă
În sezonul cald trebuie să ne hidratăm mai bine decât am face-o de obicei, mai cu seamă că vara aceasta avem parte de temperaturi caniculare. Unii preferă berea rece, iar alții o limonadă făcută ca la carte.
Dacă în privința berii nu poți face altceva decât să o iei de pe rafturile magazinelor, poți să-ți împaci invitații care nu consumă alcool cu o răcoritoare mai bună decât cea din restaurante. Deși pare banală, există câteva trucuri ce o fac să fie delicioasă și foarte parfumată.
Un pas important este legat de mierea pe care o pui imediat după sucul de lămâie pentru a se dizolva mai rapid. Cu siguranță ai întâmpinat acest scenariu în care după ce ai băut tot ce aveai în pahar ai observat mierea sau zahărul la fundul recipientului.
Pentru a nu se întâmpla asta, pune-o după ce torni sucul de lămâie, ulterior adaugă apă plată sau minerală. Dacă vrei să îi surprinzi un pic mai mult pe invitații tăi poți să le servești o limonadă cu sirop de fructe de pădure sau vișine.
Este recomandat să nu exagerezi cu siropul pentru că vrei totuși să ai pe masă o băutură răcoritoare, nu una cu arome prea potențate. Pregătește un pahar mare în care să ai deja cuburile de gheață, toarnă siropul peste, ulterior apa și dacă vrei poți să le combini și să pui și puțină lămâie.
Truc util și sfaturi
Pentru un aspect mai frumos poți să așezi câteva frunze de mentă deasupra și să alegi niște paie de băut mai colorate sau cu diverse forme hazlii. Rupe frunzele de mentă cu mâna pentru ca astfel să-și lase aroma mai puternic decât atunci când le-ai tăia cu cuțitul.
- Hidratarea corectă în sezonul cald. Ce spun specialiștii?
„Important de retinut, spune dr. Huta, este ca nimeni nu moare din cauza caniculei, dar aceasta poate favoriza aparitia unor afectiuni cardiovasculare sau poate acutiza unele boli cronice existente, iar complicatiile ce pot aparea pot duce la deces. Caldura caniculara poate scoate la iveala si existenta unor boli cardiovasculare de care persoana respectiva nu a stiut pana acum.
De aceea, medicul cardiolog de la Spitalul Pelican incurajeaza bolnavii cronic dar si persoanele sanatoase sa nu stea la soare la orele amiezii, cei ce sunt sub tratament sa nu renunte la medicatia, sa faca miscare moderata dimineata devrem,e sau seara tarziu, sa aiba un regim alimentar usor si sa se hidrateze corect”
(Sursa: spitalpelican.ro)