Limonada este o băutură de vară răcoritoare minunată, ce se poate realiza din diverse fructe. Pentru un plus de aromă, poți adăuga, în funcție de preferință, ghimbir, mentă, rozmarin, busuioc și multe alte plante aromatice.
Ingrediente
Mod de preparare
Taie pepenele, scoate sâmburii și pune miezul într-un blender. Dacă nu deții un astfel de aparat, poți presa cu o furculiță. Trece totul printr-o sită, separând sucul de pulpă, apoi pune lichidul într-o carafă și dă deoparte. Stoarce lămâile, dă zeama prin sită ca să o separi de pulpă și sâmburi și toarnă peste sucul de pepene. În final, adaugă și apa peste, amestecă, adaugă treptat zahărul și gustă constant pentru a calibra băutura în funcție de savoarea dorită. Dacă vrei să servești imediat, pune câteva cuburi de gheață și 2-3 frunze de mentă proaspătă deasupra.
Ingrediente
Mod de preparare
Pune la fiert jumătate de cană cu apă și jumătate de cană de zahăr, amestecă și lasă să se fiarbă până se topește zahărul. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei, apoi toarnă într-o carafă o cană de zeamă de lămâie, siropul răcit și apa. Adaugă frunzele de mentă proaspătă și câteva felii de lămâie pentru decor. Lasă să se răcească la frigider timp de 30-40 de minute, apoi servește rece cu felii de lămâie sau portocală și neapărat cuburi de gheață.