Cea mai bună făină pentru cozonac este aceasta. Îl va face pufos și delicios pentru masa de Paște
Care este făina cea mai potrivită pentru cozonac? Multe dintre gospodine își pregătesc deja rețetele pentru masa de Paște. Ce vor pune acestea pe masă? Cea mai mare grijă este în privința desertului vedetă din această sărbătoare. Nu trebuie să îți faci griji în privința aluatului. Acesta o să îți iasă pufos și destul de elastic și cu siguranță se va rupe fâșii așa cum îți dorești. Ce făină trebuie să folosești?
Trucuri pentru cozonac: ce făină trebuie să folosești?
Suntem în perioada postului, dar în curând acesta se va termina. Toate gospodinele se gândesc la bucatele pe care le vor pune pe masă în perioada următoare precum: drob, sarmale, friptură și cozonac.
Majoritatea dintre ele vor să își impresioneze familia și prietenii invitați la masa de Paște, iar pentru asta atenția la detalii contează foarte mult. Câteva dintre ele urmăresc atent trucurile lăsate în urmă de bunici.
Ce vei observa imediat?
De departe cea mai importantă este făina pe care o pui în desertul special de sărbătoare. Dacă vrei să mergi la sigur și să nu ai emoții după frământarea aluatului și coacerea lui, atunci află că făina 000 este perfectă.
Ea trebuie ținută la frigider și păstrată tot timpul închisă ermetic pentru că astfel nu absoarbe mirosul și nici nu va fi efectată de temperatura din jur. Vei observa întâi de toate o altă textură a aluatului imediat cum vei combina ingredientele.
Ea este mult mai moale decât restul. Dacă vrei să pregătești prăjituri sau diverse tipuri de blat, atunci este nevoie să folosești făina 480. De asemenea, pentru brioșe, foi de plăcinte, pâine sau diferite tipuri de cornulețe umplute, utilizează făina 480.
Un cozonac bun se vede după frământare. Acesta trebuie să fie puțin moale și puțin elastic pentru ca mai apoi să se desprindă fâșii după ce este gata.
Ce nu trebuie să faci?
Specialiștii recomandă să nu exagerezi cu umplutura, iar dacă știi că ai mai mulți pofticioși în casă încearcă să faci câteva unul cu câte o umplutură.
Majoritatea românilor îl preferă de cele mai multe ori cu: rahat, cremă de mac, nucă și stafide. Acesta este cel clasic, însă există multe persoane care nu consumă nucă sau nu adoră deloc stafidele.
Cofetarii susțin că este foarte important să ai temperatura potrivită atunci când îl frămânți și să ai grijă la cantitățile pentru umplutură.
Unge fiecare cozonac cu gălbenuș de ou și puțină miere la jumătatea procesului pentru un aspect mai plăcut. Nu uita de zahărul presărat pe coajă!