Cea mai bună cremă pentru eclere. Ce trebuie să adaugi la final, doar așa va ieși perfectă

de: Andreea Vînătoru
04 09. 2023

Eclerele sunt printre cele mai populare și delicioase prăjituri din lume. Deși se regăsesc în orice cofetărie, le puteți prepara și acasă, destul de ușor. De regulă, eclerele sunt umplute cu cremă de vanilie, însă puteți opta pentru orice altă cremă care vă place. În materialul următor, vă dezvăluim care este cea mai bună cremă pentru eclere. Cu siguranță vor ieși delicioase și vor fi apreciate de toți invitații!

Așa prepari cea mai bună cremă pentru eclere, simplu și rapid

Cu siguranță, eclerele sunt printre cele mai populare și delicioase prăjituri din lume. Chiar dacă acestea se întâlnesc în orice cofetărie, vă îndemnăm să le pregătiți în casă. Deși poate părea o sarcină dificilă să pregătiți eclere, dar mai ales crema acestora, o să vă dovedim contrariul.

Cine nu a mâncat vreodată eclere? Sunt considerate unele dintre cele mai bune prăjituri din lume, mai ales că sunt ușor de făcut și au un gust delicios și fabulos. Dacă aveți poftă de ceva dulce, le puteți prepara acasă, însă prima dată trebuie să știți care este cea mai bună cremă pentru eclere.

Rețeta de eclere este o rețetă simplă, iar cojile acestora se pot umple cu cremă de vanilie și frișcă, cu cremă de ciocolată sau cafea (ness) sau cu cremă de caramel. Dacă preferați ceva mai fresh, cojile eclerelor pot fi umplute cu cremă de fructe.

Eclerele au origini franțuzești, însă acest desert a devenit extrem de popular și la noi în țară. Majoritatea gospodinelor preferă să facă eclere cu cremă de vanilie, dar acestea pot fi preparate în nenumărate feluri.

Mai jos vă vom arăta cum obțineți cea mai bună cremă pentru eclere. Delicioasa cremă de vanilie se prepară rapid și simplu și este pe gustul tuturor. Așadar, vă prezentăm etapele necesare și ingredientele pentru a obține cea mai bună cremă pentru eclere.

Citește și: De ce se lasă pandişpanul în loc să iasă pufos. Greşeala care îţi strică imediat preparatul

Cea mai bună rețetă de eclere umplute cu cremă de vanilie

Ingrediente:

  • 250 gr făină
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apă
  • 5 ouă
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare.

Pentru crema de vanilie:

  • 2 ouă
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri de făină cu vârf
  • 500 ml lapte
  • esență de vanilie.

Pentru glazură:

  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri cacao.

Mod de preparare:

Prima dată este musai să faceți cojile pentru eclere. Așadar, puneți într-o crăticioară apă la fiert împreună cu uleiul și sarea. Amestecați făina cu zahărul vanilat. Când apa a început să fiarbă, luați crăticioara de pe foc și adăugați făina. Se amestecă foarte bine până ce compoziția se desprinde de pe crăticioară.

Ouălele se adaugă pe rând, unul câte unul amestecând cu un mixer după fiecare, până se încorporează bine. Apoi, cu o lingură puneți compoziția într-o pungă și dați forma eclerelor într-o tavă tapetată cu hârtie. Se bagă la cuptor și se coc cojile eclerelor la 180 grade, timp de 25 de minute.

Pentru crema de vanilie, prima dată puneți ouăle într-o crăticioară și le bateți bine. Apoi adăugați zahărul și zahărul vanilat. Turnați apoi făina și amestecați până la omegenizare. Laptele cald se adaugă treptat peste compoziția preparată.

Puneți oala pe foc, adăugați și esența de vanilie și lăsați să se îngroașe compoziția, amestecând pentru a nu se lipi. Când compoziția s-a îngroșat, adăugați untul și amestecați până ce acesta s-a topit.

Citește și: Ecler cu cremă de vanilie. Rețeta de la Jamila, pas cu pas

Pentru glazură, amestecați toate ingredientele și le puneți la bain-marie până s-au topit. Atunci când ciocolata începe să se topească, amestecați încontinuu timp de 1 minut.

Montarea eclerelor este una simplă. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați cojile eclerelor pe lateral și să le umpleți cu crema de vanilie. Opțional, deasupra cremei de vanilie puteți pune și frișcă. Se ornează cu zahăr pudră!

Citește și: Ce zahăr trebuie să folosești, de fapt, pentru prăjituri. Multe gospodine greșesc, de asta nu ies gustoase