Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a vorbit, în cadrul podcastului Acasă la Măruță, despre cel mai important aliment care nu trebuie să lipsească din rutina noastră de zi cu zi: apa. Potrivit specialistului, iată motivul pentru care creierul nostru are nevoie de multă apă. Ce tip de lichid este recomandat să consumăm, odată ce înaintăm în vârstă.
Apa este esența vieții, așa cum o știe toată lumea, iar de-a lungul timpului specialiștii le-au recomandat oamenilor să consume cel puțin 2 litri de apă pe zi.
Invitat în cadrul podcastului Acasă la Măruță, prof. dr. Vlad Ciurea a explicat importanța consumului de apă pentru creier și organism.
Medic primar în neurochirurgie și director ştiinţific al Spitalului Clinic Sanador, expertul a detaliat motivul pentru care este important să consumăm apă alcalină, odată cu trecerea anilor.
„Trebuie să-i dăm apă creierului. Pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât creștem în vârstă, cu atât devenim mai acizi. (…) În aciditate, se dezvoltă boli groaznice, boli grave ale creierului. Eu beau apă alcalină.”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.
Neurochirurgul prof. dr. Vlad Ciurea recomandă să ținem cât mai puțin mâncarea la congelator și să consumăm alimente proaspete, „fără aditivi, fără coloranți”.
„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.
Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase.
Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.
Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.