Cea mai bătrână mamă din lume a născut gemeni: la ce vârstă a intrat în Cartea Recordurilor

Autor: Puiu Alexandru - 06:51, 12 sept. 2019

Nu se mai aștepta nimeni să nască, dar ea a făcut un efort titanic în acest sens și a dat rezultate. După numeroase tentative, a reușit să nască două fetițe gemene și să intre în Cartea Recordurilor Guiness.

Numele său este Mangayamma și are 74 de ani. Este o femeie din regiunea Anthar Pradesh din India. De curând, doamna a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână femeie din istorie care a născut. Performanța nemaiîntâlnită a fost posibilă prin intermediul fertilizării în vitro (IVF).

Femeia indiancă în vârstă de 74 de ani s-a căsători în 1962 cu Yaramati Sitarama Rajarao, un fermier din satul Nelaparthipudi. Pe parcursul deceniilor care s-au scurs de la nuntă, viața lor a gravitat destul de mult în jurul ideii de a avea copii, dar în 54 de ani de căsnicie, tentativele au fost nereușit. Minunea s-a petrecut în 2017.

Pentru că întregul set de circumstanțe s-a desfășurat în India, din cauza imposibilității de a face copii, femeia a fost considerată blestemată și foarte mulți au considerat că este păcat faptul că nu reușește să nască. Din fericire pentru ea, cea mai importantă persoană, soțul ei, a stat lângă ea și a susținut-o.

Chiar și după ce Mangayamma a ajuns la menopauză, în urmă cu aproximativ 25 de ani, femeia și-a dorit în continuare să facă copii. Ideea de fertilizare în vitro le-a venit cu un an înainte, când o vecină de 55 de ani a născut prin intermediul aceleeași proceduri. Doctorii la Ahalya Nursing Home din Guntur au recunoscut că nu li se întâmplă des ca o persoană în vârstă de 74 de ani să vină să le ceară să rămână gravidă. Din acest motiv, cazul ei a fost foarte special. ”Sunt foarte fericită. Dumnezeu ne-a răspuns la rugăciuni. Suntem cel mai fericit cuplu de pe pământ astăzi. Avem copii noștri.”, a explicat Mangayamma la scurt timp după ce a devenit mamă.

Fostul record în domeniu a fost stabilit în 2016, când o femeie de 70 de ani, Daljinder Kaur, a rămas gravidă prin fertilizare în vitro în 2016. Ea a născut un băiat sănătos.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI