Ce vrea să corecteze PNL pe legea recursului compensatoriu. Explicațiile Ralucăi Turcan

Ce vrea să corecteze PNL pe legea recursului compensatoriu. Explicațiile Ralucăi Turcan
Ce vrea să să corecteze PNL la legea recursului compensatoriu?

Guvernul Orban a hotărât să își asume răspunderea cu recursul compensatoriu și Ordonanța 114. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat faptul că în săptămâna aceasta GUvernul își va angaja răspunderea în Parlament pentru cele două. Iată cum crede formațiunea că se vor derula lucrurile! Care sunt explicațiile deciziilor luate?

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru recursul compensatoriu și OUG 114

Premierul României a vorbit despre abrogarea sau modificarea unor prevederi din cadrul ordonanței 114. Este vorba despre prevederi din domeniul energiei: suprataxarea în domeniu și plafonarea prețului la care vând producătorii de energ și gaze naturale, supraimpozitarea sectorului financiar bancar, abrogarea suprataxării în domeniul comunicațiilor, abrogarea prevederilor „profund nocive” care vizează Pilonul 2 de pensii, abrogarea „fantomaticului Fond de Dezvoltare și investiții”, care a fost „o formă de mită dată unor primari PSD”, a afirmat Orban.

„Săptămâna aceasta ne angajăm răspunderea pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători și pe trecerea de la doi la patru ani în ce privește școlarizarea pentru INM”, a anunțat într-un mesaj postat pe o rețea de socializare Raluca Turcan.

PNL își asumă răspunderea pentru recursul compensatoriu și OUG 114
PNL își asumă răspunderea pentru recursul compensatoriu și OUG 114

Turcan a explicat motivele deciziilor

Raluca Turcan a susținut faptul că modificarea legislației pe Justiție este necesară pentru a nu bloca sistemul judiciar. Mai mult decât atât, aceasta este cerută și de raportul MCV.

„Există un acord scris al CSM în legatură cu aceste prorogări. În ce privește recursul compensatoriu, motivarea este dată de creșterea ratei de recidivă a celor eliberați. Știm că el reprezintă lege penală mai favorabilă, dar este important ca, pentru viitor, să prioritizăm siguranța oamenilor. Atât cât rămâne în vigoare legea PSD a recursului compensatoriu, fiecare secundă cu această lege în vigoare amenință viața de zi cu zi a românilor. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se va deplasa la CEDO pentru a prezenta gravitatea situației din România. În bugetul pe anul viitor vom prevedea bani pentru brățări electronice, ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Națională a Penitenciarelor, personal de probațiune, dar și pentru construirea unui penitenciar. Nu mai avem timp de pierdut!”
Raluca Turcan