22 mai 2021 | 15:08

Ce vinde Tudor Chirilă în pandemie, pentru un ban. Costă 15 sau 20 de lei bucata

Monden
Ce vinde Tudor Chirilă în pandemie, pentru un ban. Costă 15 sau 20 de lei bucata
Ce vinde Tudor Chirilă în pandemie, pentru un ban. Costă 15 sau 20 de lei bucata

În anii trecuți, Tudor Chirilă a câștigat foarte bine din afacerile sale, însă ultimul an i-a adus o gaură mare în buget. Solistul a resimțit din greu măsurile de restricție din timpul pandemiei de coronavirus.

Tudor Chirilă a mărturisit că afacerile lui au scăzut cu 90-95% în 2020, drept urmare s-a reprofilat. Pentru a face un ban în plus, solistul s-a apucat să vândă brățări, rucsace și CD-uri în mediul online.

Din ce a făcut bani Tudor Chirilă în pandemie

”Este extrem de greu. Să faci muzică este un business. Businessul nostru a căzut, în pandemie, cu 90-95%, ca cifră de afaceri. Tot încercăm acum să păstrăm echipa din jurul nostru. Facem o grămadă de lucruri singuri, eu am devenit un fel de om-orchestră. E foarte greu să ții lângă tine, în perioada asta, tehnicienii. Nu poți să le dai bani pe nimic, pentru că nu ai acești bani”, a declarat Tudor Chirilă într-un interviu acordat jurnalistei Irina Păcurariu.

În urmă cu 17 ani, Tudor Chirilă a înființat societatea ”Agenția de Vise SRL”, care avea ca principal obiect de activitate managementul muzical. Din lipsă de concerte, artistul a încercat din răsputeri să țină firma pe linia de plutire.

Astfel, Tudor Chirilă a scos la vânzare brățări din silicon personalizate, cu însemnele trupei sau cu diverse texte, pentru suma de 15 lei/bucata. Și rucsacele din colecția ”Vama” costă tot 15 lei.

Puțin mai scumpe sunt DVD-urile cu show-ul formației de la Sala Palatului, din 2012, care a ajuns la 49 de lei. Pentru ca produsele să fie vândute, ”Agenția de vise” face tranzacțiile prin intermediul celui mai mare site de retail din România.

Firma lui a înregistrat pierderi masive

În urmă cu doi ani, firma lui Tudor Chirilă a avut o cifră de afaceri de 1,58 milioane lei și pierderi de aproape 70.000 lei. Cel mai bun an al societății a fost 2018, când a avut o cifră de afaceri de 2,3 milioane lei și un profit net de 150.000 lei.

”În ceea ce mă privește, am privilegiul de a fi un șomer de lux. Îmi mai permit încă asta, dar nu toată lumea își permite. Pentru asta am intrat în această bătălie, în care eu consider că este inadmisibul să nu compensezi sectorul cultural pentru lunile în care tu, stat, i-ai zis să nu muncească”, spunea Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă s-a numărat printre artiștii care au semnat o petiție prin care cereau bani de la stat ca ajutor în perioada pandemiei.

„Scrisoarea deschisă nu este inițiată de mine (mi-ar fi plăcut să o fac) și sunt de acord că ea putea să includă un număr mai mare de artiști, dar cred că e mai important că ea există decât că nu întrunește un număr de semnături relevant. În ce mă privește, fac parte din categoria artiștilor care se poate susține în această perioadă, dar consider că vocea mea se poate pune și în slujba celor care nu sunt atât de vizibili/vocali.

Detractorii nu se gândesc însă că Vamă, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vamă, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. Acum, liber la hatereală”, a declarat Chirilă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro