Ce veste pentru șoferii din România. Anunțul total neașteptat: se întâmplă de azi

Ce veste pentru șoferii din România. Anunțul total neașteptat: se întâmplă de azi
Veste pentru șoferi! Ce se modifică începând de azi?

Șoferii din România au parte de o nouă veste care vine pe neașteptate. Despre ce modificare este vorba? Lucrurile se schimbă chiar de azi, 10 iulie!

Nouă modificare pentru șoferi! Se întâmplă de azi

Noua modificare este o încântare pentru conducătorii auto. Șoferii pot vedea de acum semafoarele de pe traseu în Google Maps, arată theverge.com. Cea mai populară aplicație de navigare adaugă acum un strat nou de date în privința ghidării auto, astfel că afișează de acum și semafoarele din calea fiecăruia. Acestea apar suficient de sugestiv și vizibil, ca un element care include luminile semafoarelor din intersecție. La momentul actual, semafoarele au rolul de informare vizuală în Google Maps, dar nu sunt folosite în cadrul navigării sau a indicațiilor vocale și nici nu sunt luate în calcul pentru stabilirea unui traseu mai rapid decât cel ales sau știut.

Semafoarele sunt folosite ca puncte de reper în ghidarea vocală care este făcută de SIRI. În loc de: “faceți dreapta în 100 de metri”, Siri poate spune “faceți dreapta la primul semafor” – lucru care este mai ușor de înțeles și urat de mulți șoferi care nu mai sunt nevoiți să se uite pe ecranul telefonului frecvent. Noua facilitate pentru conducătorii auto este lansată în Statele Unite, însă doar în cadrul versiunii de Android a aplicației Google Maps. Compania nu a anunțat pentru moment când va extinde disonibilitatea acesteia și în alte țări.

Google Maps adaugă de acum și semafoarele din drumul șoferilor
Google Maps adaugă de acum și semafoarele din drumul șoferilor

„Noua funcție este activă pentru un număr foarte mic de utilizatori”

„Testată deja, noua funcție este activă pentru un număr foarte mic de utilizatori și doar în anumite orașe care oferă suportul tehnic necesar. Acolo unde este disponibil, indicatorul ia forma unui simbol de forma unui semafor, pe care este evidențiată culoarea activă. Momentan, pictogramele sunt atât de mici încât cu greu ar putea fi observate din mers, fiind mai mult o sursă de distragere a atenției decât un ajutor real. Pe termen lung, instrucțiuni de genul „virați la dreapta la următorul semafor” ar putea fi însoțite și de indicații concrete de tipul „și reduceți viteza pentru culoarea roșie”, alternativ „accelerați pentru culoarea verde”, ceea ce ar fi mult mai util decât actualele direcții bazate doar pe distanță”
(Sursa: go4it.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI