Ce verdeață se pune la ciorba de fasole. Secretul pentru un gust ca în copilărie
Ciorba de fasole este unul dintre cele mai adorate preparate de români. Este simplu de gătit, gustoasă și delicioasă. Totuși, pentru ca ciorba să aibă un gust intens și aromat, iată ce verdeață se pune la ciorba de fasole. Acest ingredient face diferența!
Ciorba de fasole, un deliciu în sezonul rece. Ce verdeață se pune la final
Se spune că fasolea este mâncarea săracului, dar este apreciată pe toate mesele, în egală măsură. Din fasole se pot găti mâncăruri delicioase, dar cea mai căutată este ciorba de fasole.
Rețeta este una clasică și simplă, la care se adaugă câteva ingrediente care vor transforma preparatul într-unul senzațional. Dacă doriți să pregătiți cea mai bună ciorbă de fasole, iată ce verdeață trebuie neapărat să adăugați la final.
Ciorba de fasole poate fi preparată în zeci de feluri, de post, cu carne, cu afumătură, și se servește, de regulă, alături de murături, mai ales în sezonul rece.
Citește și: Ce să pui în fasole pentru a fierbe de două ori mai repede. Aşa scapi de aburul din bucătărie
Însă, pentru a ieși cu adevărat aromată, ciorba de fasole trebuie asezonată la final cu multă verdeață. Puteți adăuga pătrunjel sau leuștean tocat mărunt, dar și mărarul poate fi o opțiune bună. Așadar, aveți o varietate mare de verdețuri pe care le puteți pune în ciorba de fasole, după preferințele fiecăruia!
Rețetă ciorbă de fasole fără carne
Ingrediente:
- 300 g fasole boabe
- două cepe
- un morcov
- 100 g ţelină
- un ardei gras
- suc de roşii
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
- boia de ardei.
Mod de preparare:
Fasolea boabe se pune la înmuiat câteva ore în apă rece, apoi se fierbe în apă cu sare. Dacă nu o puneți la înmuiat, de preferat să se fiarbă în două ape, iar în a treia să adăugați legumele.
Ceapa şi ardeii se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă o linguriţă boia de ardei şi se răstoarnă în oală. Apoi se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ţelina tăiate mărunt.
Se lasă ciorba pe foc până când fasolea e complet fiartă şi se adaugă sucul de roşii, sarea şi piperul. Se ţine pe foc încă 10 minute să fiarbă, apoi se presară peste ciorba de fasole pătrunjel verde tocat sau leuștean. Se acoperă cu un capac și se lasă la răcit. Se servește alături de salată de murături sau un ardei iute!
Poftă bună!
Citește și: Top 5 rețete de toamnă pe care trebuie să le încerci. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios