15 sept. 2023 | 15:04

Top 5 rețete de toamnă pe care trebuie să le încerci. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios

Diverse
Top 5 rețete de toamnă pe care trebuie să le încerci. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios
Foto: Profimedia

Îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu un preparat ușor de făcut și cu un gust delicios, dar nu ai idei? Îți prezentăm, în rândurile de mai jos, top 5 rețete de toamnă pe care merită să le încerci.

Cauți inspirație pentru următoarea masă în familie?

Toamna are, fără doar și poate, propria aromă. Fie că vorbim despre plăcinte cu mere sau deserturi și supe creme de dovleac.

Tarabele din piețe și rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse ce se pot transforma în preparate delicioase, ai nevoie doar de puțin inspirație.

Mai jos, îți prezentăm top 5 rețete de toamnă pe care merită să le încerci. Orice alegere vei face, vei pune pe masă pentru familie și musafiri un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Top 5 rețete de toamnă

Plăcintă sărată cu dovleac

Prima în lista recomandărilor este o plăcintă ce are ca ingredient principal dovleacul – o aromă specifică a acestui sezon. Este o rețetă vegană, foarte ușor de preparat, un deliciu pentru serile răcoroase.

Ciorba de fasole

Continuăm cu un preparat tradițional, savurat de generații de români din toate colțurile țării. Este o rețetă simplă, preparată ușor diferit în diferite regiuni.

Este sățioasă, delicioasă și, poate cel mai important, sănătoasă.

Te-ar putea interesa și: Top 3 reţete de plăcintă cu mere. Aşa le făceau bunicile noastre, au gustul vremurilor de altădată, ingredientele secrete

Top 5 rețete de toamnă pe care trebuie să le încerci. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios

Foto: Profimedia

Ștrudel de mere

Un desert ce va face furori la masă este, fără nicio îndoială, ștrudelul de mere. Ai nevoie doar de foietaj, mere și o cantitate generoasă de scorțișoară. Aceste trei texturi și arome se completează perfect și creează un rezultat final fantastic.

Brioșe cu dovleac

Se prepară simplu, rapid, varianta perfectă și pentru cei care au mai puțină experiență în bucătărie, căci nu au cum să dea greș cu ele. Sunt un deliciu ce merg de minune și la micul dejun, alături de o ceașcă cu cafea.

Tocăniță irlandeză

Este o variantă ideală pentru persoanele care nu consumă carne sau în perioadele de post. Tocănița irlandeză, servită caldă, este un răsfăț culinar ce merge din plin savurat în zilele de toamnă și iarnă.

Te-ar putea interesa și: Top 5 rețete de prăjituri rapide. Ingredientele sunt la îndemâna oricui

Parteneri
Cine a prins buchetul de mireasă la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul. Da, așa este!
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Elena Udrea l-a fermecat. S-a aflat acum adevărul despre Băsescu și blonda de la Cotroceni
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DECIZIE FINALĂ privind SCHENGEN! Anunțul MOMENTULUI pentru ROMÂNIA
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro