Ce va face Andreea Moldovan după demiterea de azi. A oferit primele declarații deja

de: Alexandra Chivu
14 04. 2021

Andreea Moldovan a anunțat miercuri, după ce a fost demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, că se va întoarce la spitalul din Brașov la care lucra înainte de a avea o funcție importantă în Sănătate.

Andreea Moldovan, primele declarații după demiterea din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății

În 6 ianuarie, Vlad Voiculescu anunța că Andreea Moldovan a fost numită secretar de stat, venind din funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital COVID.

„Mulți dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenesti”, o prezenta fostul ministru al Sănătății.

Motivul căderii celor doi 

După experiența în Geneva, ea s-a reîntors în țară, iar în 2013 spitalul în care Moldovan a fost coordonator a câștigat premiul de ”Cel mai curat spital din Europa”, distincție acordată de Organizația Mondială a Sănătății. Din 2020, a preluat postul de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, apoi de secretar de stat.

Drumurile nu au ținut-o prea mult în loc. Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, printr-un comunicat oficial, că a trimis președintele Klaus Iohannis documentele de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu și demiterea Andreei Moldovan. Căderea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără înștiințarea prim-ministrului.

Ce spune despre decizia premierului Cîțu 

În aceeași zi, medicul Andreea Moldovan a afirmat că se va întoarce pentru a-și desfășura activitatea la spitalul la care lucra în Brașov.

„(Decizia premierului Florin Cîţu) este o decizie pe care trebuie cu toţii să o respectăm”, a spus Moldovan, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii.

„Mă întorc la spital, da”, a răspuns ea, înrebată dacă se va întoarce în locul din care a plecat.