Ce se întâmplă în corpul tău la o lună după ce renunți la cafea. Efectele sunt nebănuite!

Ce se întâmplă în corpul tău la o lună după ce renunți la cafea. Efectele sunt nebănuite!
Ce se întâmplă în corpul tău la o lună după ce renunți la cafea

Pentru cei mai mulți, este primul răsfăț al zilei, arma secretă ce îi pregătește pentru contactul cu realitatea. Dar ce se întâmplă în corpul tău la o lună după ce renunți la cafea? Efectele sunt nebănuite și te-ar putea convinge să n-o mai consumi de acum înainte.

Ce se întâmplă în corpul tău la o lună după ce renunți la cafea

Preparată și consumată în aproape toate colțurile lumii, cafeaua este, pentru foarte mulți adulți, un element nelipsit din viața de zi cu zi. Este savurată acasă, la locul de muncă, pe drum, în restaurante, iar lista poate continua.

Un studiu recent arată că, în Statele Unite ale Americii, în jur de 64% din populația adultă este consumatoare de cafea. Procentul ridicat nu este deloc surprinzător, oamenii fiind atrași nu doar de gustul său, ci și de efectele pe care le are: senzația că îi trezește din somn, că le dă o doză în plus de energie în momentele în care se simt copleșiți de oboseală sau incapabili să se concentreze. Cu toate astea, se pare că beneficiile renunțării la această băutură populară sunt și mai mari.

Nu va fi un proces prea simplu. În prima zi fără cafea este posibil să apară durerile de cap, senzația de ceață mentală, iritabilitate, energie scăzută și lipsa de motivație. Aceste simptome neplăcute ar putea dura până la cinci zile. Abia după două săptămâni va începe organismul să se adapteze la funcționarea fără doza zilnică de cofeină.

Când încep să apară primele efecte pozitive

Atunci o să înceapă să apară și primele efecte pozitive, iar primul va fi un somn mai bun și mai odihnitor. Te vei trezi relaxat, pregătit pentru provocările zilei.

Potrivit unor studii, consumul a doar 400 de miligrame de cofeină cu șase ore înainte de culcare poate afecta semnificativ calitatea somnului, reducând timpul total de dormit cu o oră.

Vei sesiza diferențe și la nivelul sănătății orale. Nu vei mai avea deja celebra „respirație de cafea”, iar dinții o să fie mai albi. Pentru că este un lichid acid, cafeaua poate deteriora smalțul dinților, favorizând, astfel, apariția cariilor.

După aproape o lună de la momentul în care renunți la cafea, este posibil să simți o diminuare a senzațiilor de anxietate și vei fi mai puțin iritabil.

Urmăriți Playtech.ro și pe