Ce trebuie să mănânci neapărat în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul 2020

Ce trebuie să mănânci neapărat în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul 2020
Ca să ai noroc tot anul 2020 trebuie să manânci asta de Revelion

La români, masa festivă din noaptea de Anul Nou capătă o valoare aproape ritualică, pentru cei care mai cred încă în superstiții, fie ele și alimentare. Românii au devenit superstiţioşi şi când vine vorba despre mâncarea de la masa de Revelion. Ca să aibă parte de noroc în anul care vine, mulţi țin cont de sfaturile specialiştilor care ne spun ce trebuie să mâncăm în noaptea dintre ani dacă vrem să ne meargă bine în 2020.

Ca să ai noroc tot anul 2020 trebuie să manânci asta de Revelion

Ca să aibă parte de noroc în anul care vine, mulţi țin cont de sfaturile specialiştilor care spun că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm carne albă dacă vrem să ne meargă bine în 2020.

Carnea de pasăre, de această dată trebuie să fie neapărat cocoș, curcan sau gâsca pentru rațiunea că găina, dacă o să o sacrificăm, nu o să avem parte de bine pentru că ea scurmă ori mănânca din urmă, precum cocoșul este țanțoș, curcanul, nici nu mai vorbim.

Superstiții în ceea ce privește peștele

La fel de importante sunt preparatele din pește. Se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul, ca să ne mișcăm precum peștele în apă în rezolvarea problemelor. Lasând la o parte simbolistica, carnea de pește aduce numeroase beneficii nutriționale.

Peştele, din punct de vedere nutriţional, este bogat în Omega 3, 6 şi 9 şi are câteva minerale importante. Cea mai norocoasă combinaţie pentru noaptea de Revelion este să fim atenţi ce punem în farfurie şi să combinăm partea de hrană gătită, carne albă sau fără, cu slate crude şi prospete.

Desertul ideal pentru Revelion

Pentru noaptea dintre ani bucătarii pregătesc şi tot felul de dulciuri care exprimă, potrivit superstiţiilor, modul armonios de relaţionare cu prietenii şi cu rudele. Şi plăcintele cu răvaşe sunt la mare căutare de Revelion.

Acea plăcintă care vine dintr-o lume balcanică, iar la noi, în sudul țării pun micile bilețele între foile placintei sau bani de argint, pentru a afla ce-i este menit fiecăruia. Cine găsește banul va avea noroc tot anul.

Fructe pe masa de Revelion

De Revelion este bine sa consumați cât mai multe fructe, mere și struguri, în special. Potrivit superstițiilor acestea aduc un an îmbelșugat.

Specialiştii susţin că de Revelion este bine să consumaţi mere, dar şi 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului următor.

Artificii
Ce să mănânci în noaptea de Revelion ca să ai noroc tot anul.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI