Plantele de mușcate sunt recunoscute pentru rezistența lor, dar și pentru florile lor colorate. Dar, ca orice altă plantă, este important să știi ce trebuie să le faci mușcatelor după ploaie. Vorbim, așadar, despre pontul de aur al grădinărilor pricepuți pentru flori frumoase cum nu ai mai avut.
Există numeroase tipuri și noi specii sunt descoperite în fiecare an, când vorbim de mușcate. Ele sunt adesea cultivate în grădini, pe terase sau balcoane, dar pot fi păstrate și în interior.
În acest caz, singura condiție este să fie plasate într-un loc foarte luminos și departe de sursele de căldură, astfel încât să nu se ofilească. Însă, pentru ca planta să arate splendid și sănătos, este important să îndepărtezi în mod regulat florile sau frunzele uscate.
Odată făcut acest proces, îi vei spori frumusețea, precum și vei putea preveni afectarea mușcatelor vara, apărând-o de diverse boli fungice.
De asemenea, tăierea va menține planta în stare bună și va stimula generarea de noi flori, deoarece mușcatele își pun toată forța în producerea de noi flori, astfel încât tăierea va da un impuls plantei pentru ca aceasta să înflorească și mai mult.
Această specie înflorește în buchețele, astfel încât, deoarece nu cresc simultan, este posibil să constatați că unele au flori ofilite și altele care nu au înflorit încă.
Cea mai bună opțiune, atunci, este să îndepărtați doar acele frunze maronii, deși această sarcină, pentru care nu aveți nevoie de foarfece sau cuțite speciale, poate deveni laborioasă dacă aveți mai multe mușcate.
Dacă buchețelele sunt ofilite, dar nu uscate, este indicat să le rupi de la bază, deci trebuie să urmărești tulpina cu două degete până găsești începutul mugurelui și apoi să-l rupi în direcția opusă de creștere. Cel mai bun moment pentru a tăia aceste plante este la câteva ore după udarea lor sau după o ploaie.
Dacă condițiile meteorologice sunt foarte nefavorabile, puteți acoperi mușcatele și este esențial să îndepărtați florile, frunzele umede sau deteriorate imediat după vreme rea.
Pentru cei care preferă să evite tăierile frecvente, soiurile autocurățătoare sunt o alegere inteligentă. Acestea elimină în mod natural florile uzate și, de obicei, regenerează rapid flori noi.
Cu toate acestea, este recomandabil să îndepărtați manual frunzele uzate, iar mușcatele cu autocurățare sunt mai frecvente în varietățile cățărătoare.
Acum că ai aflat ce trebuie să le faci mușcatelor după ploaie, nu ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă, și să ai grijă de mușcatele tale.