Majoritatea oamenilor fac o serie de greșeli fără să își dea seama chiar înainte de plece la cumpărături. Cu siguranță ai observat cum în multe dăți ajungi să achiziționezi produse de care nu ai chiar mare nevoie sau lucruri la care poftești și pentru care trebuie să renunți la cele necesare. Poți să te încadrezi în buget și să pui în coșul de la supermarket doar ce ai nevoie dacă respecți câteva reguli utile și simple. Te vor ajuta!
Cu siguranță cei mai mulți oameni sunt acum atenți la banii pe care îi scot din portofel în această perioadă greu încercată din punct de vedere financiar. Pentru asta ai nevoie să te organizezi foarte bine și să îți faci o listă de acasă.
De asemenea, util este să renunți la pofte și să te gândești la produsele eficiente pe care le poți utiliza pentru un meniu întreg pentru tot parcursul săptămânii. Cu toate astea, cea mai importantă regulă pe care trebuie să o ai în vedere este să nu pornești flământ spre supermarket.
Încearcă să îți faci cumpărăturile după masa de prânz sau măcar după gustarea pe care ai luat-o după ce ai plecat de la serviciu. Asta te va ajuta enorm să nu mai arunci în coș alimente de care nu ai chiar mare nevoie. Mai mult decât atât, în modul acesta vei ajunge nici să nu ai în casă ingrediente care se strică până ajung să fie mâncate.
În primul rând, la cumpărături se merge sătul! Dacă mergi sătul, niciodată nu o să umpli coșul. Dacă te duci după prânz, după ce ai mâncat copios, cu lista de cumpărături, vei merge strict la rafturile respective.
În al doilea rând, ne numărăm membrii familiei și înmulțim cu 5 sau 7 zile, cam ce se mănâncă în fiecare și mai adunăm încă 2 porții, poate mai avem musafiri într-o seară. Deci nu cumpărăm mâncare pentru câteva săptămâni sau luni.
Avem nevoie de planificare, asta este diferența dintre noi și lumea vestică. Întotdeauna când mergi la masă într-o țară vestică sunt mereu porțile pentru numărul de persoane, poate pentru una în plus.
La noi, sunt platouri care se duc de multe ori neatinse, pentru că fizic nu ai cum să consumi atât de multe alimente câte se produc, asta fiind o formă de a arăta că ești o gazdă extrem de primitoare. Dar calitatea de a fi primitoare nu stă în cantitatea de mâncare”, a mai spus Lygia Alexandrescu, pentru DC Medical.