Ce trebuie să faci dacă mâncarea e prea picantă. Aşa o salvezi rapid!

de: Mariana Olteanu
04 08. 2023

Nu puține sunt situațiile în care se întâmplă să punem mai multe condimente decât este cazul. Fie că punem prea puțină sare sau prea multe condimente, riscăm să stricăm gustul preparatului.

Cum poți scăpa de gustul picant al mâncării?

Una dintre cele mai comune greșeli în bucătărie este punerea a prea multe condimente picante în mâncare. Chiar dacă ar părea o problemă care nu s-ar putea remedia, nu este chiar așa.

Pentru a rezolva această problemă, tot ce trebuie să faci este să apelezi la ajutorul produselor lactate. Dacă preparatul îți permite poți pune 1-2 linguri de smântână sau iaurt. În schimb, dacă preparatul nu permite acest lucru poți lua lângă tine un pahar cu lapte, pe care să-l consumi. Laptele va face ca gustul de picant să dispară.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul care albește salata de vinete. Cu ce să înlocuiești uleiul ca să-i scazi caloriile

Cum scapi de gustul sărat al mâncării?

Nu numai condimentele picante pot strica gustul mâncării ci și sarea. Nu înseamnă că mâncarea trebuie aruncată sau că nu mai poate fi folosită. Atât timp cât gustul sării este neutralizat corespunzător, preparatul poate fi servit cu încredere la masă. Potrivit bucătarilor, dacă ai sărat prea mult ciorba poți pune un cartof. Acesta va absorbii excesul de sare. De asemenea, dacă ai sărat prea mult pastele sau orezul, poți arunca o parte din ele și le poți înlocui cu altele. Această metodă funcționează și în cazul supei.

Înă, lista cu trucuri nu se termină aici. Poți salva mâncare și cu ajutorul altor ingrediente, precum: oțetul și sucul de lămâie. Pe lista alimentelor care pot neutraliza gustul de sare se numără și sosul de roșii. Acesta va oferi un gust bun mâncării. Mai mult, și aspectul va fi unul plăcut.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci dacă ciorba a ieșit uleioasă. Trucul gospodinelor de la țară care funcționează garantat

Ce poți face dacă ai ars carnea?

Se întâmplă, uneori, să ardem fără să vrem carnea. În acest caz, tot ce-ți mai rămâne de făcut este să îndepărtezi părțile arse. De asemenea, poți repara gustul cu ajutorul unor sosuri. Acest preparat va reuși să-i mulțumească chiar și pe cei mai mofturoși oameni.

În bucătărie, astfel de incidente se pot remedia cu ușurință. Avem de nevoie doar de un strop de determinare pentru a salva preparatul.

Te-ar putea interesa și: Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare. Secretul gospodinelor iscusite