Ce trebuie să faci dacă ai spălat arzătoarele de la aragaz și nu se mai aprind. Totul se rezolvă în câteva minute

Ce trebuie să faci dacă ai spălat arzătoarele de la aragaz și nu se mai aprind. Totul se rezolvă în câteva minute
Ce trebuie sa faci daca ai spălat arzatoarele de la aragaz di nu se mai aprind. Totul se rezolva in cateva minute

Când curățăm locuința căutăm întotdeauna să obținem cele mai bune rezultate, dar uneori mâna noastră merge puțin prea departe și depunem un efort suplimentar, ceea ce ne poate aduce rezultate care nu sunt productive. Iată câteva trucuri geniale care să-i ajute pe români să-și ușureze sarcinile casnice.

Motivul pentru care arzătoarele de pe aragaz se pot strica

Atunci când nu spălăm aragazul timp de mai multe zile, în special dacă am gătit preparate ce necesită o cantitate mai mare de ulei sau grăsime, simțim că ceva nu este în regulă. Bucătăria trebuie să fie mereu lună, motiv pentru care gospodinele apelează la tot felul de trucuri eficiente, care să le ușureze munca.

Dacă vi se întâmplă ca arzătoarele de aragaz să nu se aprindă după ce le-ați spălat, cel mai probabil este din cauza faptului că acestea sunt încă umede în interior. Soluția imediată să le lăsați la uscat doar răsucite pe o cârpă uscată. O puteți face peste noapte, pentru a garanta că nu va rămâne nici o picătură.

Un alt motiv poate fi faptul că ați folosit prea mult săpun, apă sau degresant și acest lucru obstrucționează fluxul de gaz către arzătoarele superioare. Așadar, cel mai indicat ar fi să-l lăsați să se usuce și să ștergeți cu o cârpă ușor umedă pentru a îndepărta excesul de săpun și a descoperi găurile arzatoarele cu un fir, ac sau scobitoare.

De asemenea, arzătoarele de pe aragaz se pot strica atunci când, din exces de zel, folosim prea mult săpun sau le punem greșit la loc, schimbându-le locurile, motiv pentru care nu se mai pot aprinde corect. Nu uita că sunt multe ingrediente care te pot ajuta să elimini zgârieturile de pe aragaz.

Cum poți verifica dacă arzătoarele de aragaz funcționează

Acest lucru poate fi destul de periculos, în situația în care arzătorul este lăsat deschis mai mult timp, iar gazele se emană în încăpere. Este indicat să verificați întotdeauna ca ochiurile de la aragaz să fie oprite.

Faceți mici încercări fără a lăsa să iasă prea mult gaz. Dacă observați că arzătoarele de aragaz nu pornesc, așteptați câteva minute între încercări, asigurându-vă că totul este așezat corect.

Trucul secret prin care cureți aragazul. Un alt aspect important de reținut este că, atunci când spălați aragazul, nu puteți expune arzătoarele la degresant mai mult de 15 minute, altfel aceste se vor păta permanent. Sfatul specialiștilor este să nu supuneți aparatele electrocasnice unor produse foarte abrazive, ce le-ar putea deteriora, în timp.