26 nov. 2023 | 12:41

Ce trebuie să faci dacă ai rămas cu maşina blocată în zăpadă. E interzis să o accelerezi puternic

News
Ce trebuie să faci dacă ai rămas cu maşina blocată în zăpadă. E interzis să o accelerezi puternic
Mașina blocată în zăpadă

Odată cu venirea iernii, conducătorii auto se confruntă cu provocări uriașe în trafic, mai ales pe drumurile mai puțin populate, iar riscul de a rămâne blocat în zăpadă devine o realitate. Situația este cu atât mai dificilă pentru cei nepregătiți. Zăpada, viscolul, gerul și poleiul pot transforma o călătorie obișnuită într-un adevărat calvar, mai ales dacă mașina nu este echipată corespunzător cu anvelope de iarnă sau lanțuri. Iată câteva sfaturi pentru a remedia situația, dacă ai rămas blocat în zăpadă.

Cum să acționezi când rămâi blocat în zăpadă cu mașina

Aproape toți șoferii se confruntă cu provocările sezonului de iarnă, iar cei mai puțin pregătiți pot avea parte de peripeții atunci când zăpada și viscolul iau controlul asupra șoselelor.

Situațiile în care mașina rămâne blocată în zăpadă pot fi stresante, dar există câteva metode practice pe care șoferii le pot aplica pentru a depăși această problemă în condiții de siguranță. Află în rândurile de mai jos câteva sfaturi esențiale pentru a face față situației.

1. Acționează progresiv: Apasă cu grijă pedala de accelerație și rotește volanul stânga-dreapta. Acest lucru va ajuta la împingerea zăpezii în lateral și va facilita eliberarea roților. Pentru a avea mai multe șanse să ieși din nămeți, nu încerca sub nici o formă să accelerezi violent deoarece, vei obține efectul advers.

2. Nu insista, dacă nu ai progres: Dacă mașina nu se mișcă, nu forța. Continuarea încercărilor violente și a accelerației puternice poate afecta vehiculul și poate agrava situația.

3. Curăță zăpada din jurul roților: Coboră din mașină și folosește o lopată pentru a îndepărta zăpada din jurul roților. Asigură-te că roțile sunt complet eliberate.

CITEȘTE ȘI: Ce să ai în mașină iarna asta ca să nu fii un român habarnist blocat în nămeți

4. Adaugă materiale pentru aderență: Toarnă nisip, pietriș, sare sau utilizează lemne sub roțile mașinii pentru a obține tracțiune suplimentară.

5. Balansează mașina: Încercă să balansezi mașina înainte și înapoi, apăsând ușor pedala de accelerație. Repetă manevra pentru a mări balansul și pentru a obține aderență.

6. Turează motorul și cuplează treapta a doua: Dacă situația persistă, turează motorul și cuplează rapid treapta a doua a cutiei de viteze. Această manevră poate oferi un plus de tracțiune și crește șansele de ieșire din zăpadă.

Aceste sfaturi practice ar trebui să ofere șoferilor soluții eficiente pentru a ieși din zăpadă în condiții de iarnă dificile. Este important să acționezi cu grijă și precauție pentru a evita deteriorarea mașinii și pentru a te deplasa în siguranță pe drumurile acoperite de zăpadă.

Ce trebuie să faci dacă încercările tale de a ieși din zăpadă au eșuat

Dacă toate încercările de a ieși din impas au eșuat, specialiștii recomandă să se apeleze la ajutorul prietenilor sau vecinilor. În cazul în care nu se găsește ajutor imediat, experții recomandă asigurarea corespunzătoare a mașinii și lăsarea acesteia în locul în care s-a produs blocajul. Este esențial să nu se încerce forțarea ieșirii din zăpadă, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea vehiculului sau poate agrava situația.

În condițiile în care condițiile meteorologice nu permit deplasarea în condiții de siguranță, șoferii sunt sfătuiți să rămână în locurile în care se află și să aștepte intervenția autorităților competente sau a serviciilor de tractare.

CITEȘTE ȘI: Ce au făcut nişte tineri din Vaslui când au văzut pe drum o ambulanţă blocată în zăpadă. Gestul lor rar a devenit viral

Nu uita! În ciuda dificultăților întâmpinate în condițiile meteo severe, prioritare rămân siguranța și bunăstarea șoferilor. Apelarea la ajutor și colaborarea cu cei din jur pot face diferența în gestionarea situațiilor tensionate generate de condițiile meteorologice adverse.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Un mare lanț de restaurante fast-food vine în România. Orașul neașteptat în care deschide prima locație
EVZ.ro
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani la rând, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Stai la curte, poți să fii amendat. Gestul care golește buzunarele
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Capital.ro
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionarii români: ”Trebuie doar să își introducă datele!”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro