09 aug. 2023 | 16:35

Ce trebuie să faci dacă ai ars carnea pe grătar. Aşa o salvezi, nu o arunca!

Diverse
Ce trebuie să faci dacă ai ars carnea pe grătar. Aşa o salvezi, nu o arunca!

Fie că suntem experți în ale gătitului sau fie că suntem începători, un lucru este clar: tuturor ni s-a întâmplat să ardem măcar o dată carnea. Din fericire, există o serie de trucuri la care putem apela în cazul în care am ars mâncarea. Iată ce trebuie să faci!

Trucul genial pe care să-l faci dacă ți s-a ars carnea

Inevitabil, tuturor ni s-a întâmplat să ardem măcar o dată carnea. Pentru a evita producerea unor astfel de incidente, este necesar să te folosești de un termometru pentru a măsura temperatura cărnii.

Dacă nu poți să monitorizezi temperatura și ai ars carnea, nu te panica. Există un truc care te va scoate din încurcătură. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi părțile arse de carne. În așa fel, vei reuși să salvezi gustul mâncării. De asemenea, puteți apela la ajutorul unor sosuri care pot masca gustul.

Te-ar putea interesa și: Cum scapi de bacteriile de pe grătar, de fapt. Greșelile pe care le fac mulți oameni cu carnea

Alte trucuri utile

Însă, nu numai arsul mâncării reprezintă o greșeală pe care o putem face. Nu puține sunt situațiile în care putem condimenta mâncare prea mult. Se întâmplă, uneori, să punem mai multe condimente picante decât este necesar. Însă, mâncarea nu este ruinată. Pentru a salva mâncarea, tot ce trebuie să facem este să apelezi la ajutorul produselor lactate.

Dacă mâncare-ți permite, poți pune 1-2 linguri de smânână sau de iaurt. În schimb, dacă nu-ți permite, poți lua un pahar cu lapte, pe care să-l bei imediat după.

Te-ar putea interesa și: Ce să presari peste ceapă înainte de a o pune la călit. Așa nu se arde și iese gustoasă și aurie

Ce poți face dacă ai sărat prea mult mâncarea?

Se întâmplă, uneori să punem mai multă sare decât trebuie în anumite preparate. Dacă este vorba de ciorbă, problema se poate rezolva de îndată. Tot ce trebuie să facem este să adăugăm un cartof în aceasta. Leguma va reuși să absoarbă sarea.

Înă, aceasta nu este singura metodă. O altă metodă la care putem apela este și echilibrarea mâncării. Spre exemplu, dacă am sărat prea tare orezul putem să îndepărtăm o parte din acesta și să înlocuim cu o altă parte care este nesărată. Aceeași metodă o putem aplica și la paste.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu puiul înainte de a-l găti. Aşa va ieşi crocant, de fapt