Acțiunile din primele săptămâni de primăvară sunt esențiale pentru obținerea unei recolte bogate și de bună calitate. În această perioadă, plantele se pot confrunta cu numeroase probleme, de la dăunători până la boli, tocmai de aceea este vital să știm cum să le îngrijim corespunzător. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu răsadurile de roșii în luna aprilie pentru a nu se ofili.
O grădină înfloritoare, cu plante bine dezvoltate ce dau o recoltă bogată nu este niciodată rezultatul norocului, ci al unui efort susținut de îngrijire, de la plantare până la recoltare. Fiecare plantă are propriile nevoi, de aceea este important să ne asigurăm că le oferim tuturor condițiile potrivite.
Roșiile sunt, fără doar și poate, printre cele mai consumate produse, fiind nelipsite de pe mesele românilor. Dacă îți dorești să oferi familiei și musafirilor roșii mari, zemoase și aromate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi, reguli de aur pentru grădinarii cu experiență.
Primii pași spre succes se fac de la începutul primăverii, din momentul în care plantele sunt doar răsaduri. Una dintre cele mai mari probleme cu care legumicultorii se confruntă, în cazul lor, este ofilirea.
Pentru a putea trata, trebuie să știm cauzele. Evident, este provocată de o udare insuficientă însă poate să apară și dacă plantele sunt expuse la o umiditate prea mare a solului – în acest caz, apare riscul putrezirii rădăcinilor.
Așadar, este foarte important să știm câtă apă să punem, când și să ne asigurăm că pământul este aerat, pentru a se putea drena cât mai bine.
Te-ar putea interesa și: Unde trebuie plantate răsadurile de ardei pentru a nu se ofili în timpul zilei. De asta depinde întreaga recoltă
Ofilirea poate să apară și la temperaturi prea mari. Răsadurile au nevoie de o temperatură constantă, cuprinsă între 22 și 26 de grade Celsius în timpul zilei și de 16-20 de grade Celsius pe timpul nopții.
În luna aprilie, când, de regulă, vremea începe să se încălzească, grădinarii obișnuiesc să mute tăvițele alveolare cu răsaduri de roșii în zonele din curte în care pot avea acces la lumină naturală cât mai multe ore pe zi. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă să se folosească o lampă de creștere cu lumină artificială.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari la baza răsadurilor de roşii pentru o cultură bogată. Nu vei mai avea ce face cu ele, aşa multe se vor coace în acelaşi timp