Majoritatea românilor adoră să consume pește în diverse forme, mai cu seamă la grătarul de weekend într-o zi alături de prieteni. De asemenea, unii oameni din câteva zone ale țării prepară des ciorbă de pește la ora prânzului, dar și pește prăjit cu mujdei de usturoi. Dacă te gândești să îl frigi puțin în tigaie înainte de orice proces, nu uita să folosești un truc special pentru ca acesta să nu se lipească. Nu o să mai întâmpini această problemă dacă vei face asta. Ce trebuie să faci?
Mulți dintre români se pregătesc în această perioadă de post să renunțe la carne și la alte produse de origine animală. Cu toate astea, există unele momente cunoscute de credincioși când este dezlegarea la pește.
Tocmai în acele zile gospodinele prepară cele mai bune rețete cu carnea ușoară și răcoritoare de pește. Unii preferă să o mănânce la cuptor, pe grătar sau în ciorbă, dar cei mai mulți iubesc un prânz cu pește prăjit, mămăligă și un mujdei puternic de usturoi.
Problema intervine atunci când peștele se prinde foarte tare de tigaie în timpul procesului. Află că și gospodinele experimentate au greșit de nenumărate ori aici pentru că nu au avut la cunoștință un truc simplu și rapid care să le sară în ajutor. Carnea de pește este destul de fragilă, așa că trebuie pregătită cu delicatețe și multă atenție.
Pentru ca preparatul tău să fie adorat de cei dragi trebuie însă să ții cont de unele detalii. Primul pas și cel mai important pentru ca el să nu se lipească este să îl aduci la temperatura camerei înainte să îl pui la gătit.
Mai exact, este recomandat să îl scoți din frigider cu aproximativ o oră înainte de a-l găti. Dacă sari peste acest pas, carnea o să se lipească de tigaia încinsă din cauza diferenței de temperatură.
De asemenea, tot în acest caz peștele se va prepara neuniform, iar cu siguranță nu vrei acest lucru. Mai mult decât atât, bucătarii profesioniști îți sugerează să nu miști prea des peștele în timpul în care se află la gătit pentru că riști să îl rupi. El nu va mai avea o imagine bună și se va încălzi mult prea tare în zona în care s-a rupt, așa că va fi prea uscat.