Ce trebuie să faci cu gardul viu la final de octombrie. Sfatul de aur al grădinarilor, aşa vei avea o grădină de invidiat
Toamna este pe sfârșite și chiar dacă temperaturile nu sunt așa cum ar fi normal grădinile tot trebuie pregătite pentru iarnă. Astăzi îți vom spune ce trebuie să faci cu gardul viu la final de octombrie. Sfatul de aur al grădinarilor, aşa vei avea o grădină de invidiat la primăvară.
Cum se pregătește gardul verde de iarnă. Cum trebuie să îl aranjezi
Mai sunt câteva zile și intrăm în luna noiembrie, astfel că grădina ta trebuie aranjată pentru anotimpul rece. Chiar dacă temperaturile ne amintesc încă de vară, gardul tău viu are nevoie de lucrări specifice, astfel încât primăvara viitoare să te poți bucura de frumusețea lui totală.
Astfel, în aceste zile trebuie să tai gardurile vii astfel încât să fie proaspete și ordonate pentru lunile de iarnă. De asemenea, conform grădinarilor cu experiență, marginile ascutite ale gardului viu vor arata foarte bine atunci când sunt acoperite cu îngheț iarna.
De asemenea, o altă lucrare care se face toamna în grădină este împărțirea plantele erbacee perene, care înfloresc primavara, pentru a asigura plante sănătoase, viguroase, care vor continua să trăiască an de an.
Citește și: Cele mai bune plante pentru gard viu
Când să aranjezi gardul viu pentru iarnă
Cel mai bine este să faci asta într-o zi uscată, când solul nu este prea umed. Plantează unele dintre plantele nou împărțite înapoi în pământ și transferă-le pealtele în ghiveci. Acestea din urmă pot fi oferite cunoștințelor.
Octombrie este cu siguranță luna propice pentru curățare. Sere, iazuri și jgheaburi, toate au nevoie de curățare în această perioadă.
De asemenea, mobilierul de grădină din lemn va avea nevoie de acoperire sau depozitare pentru iarnă, în timp ce ghivecele de teracotă vor trebui să fie puse la interior, pentru că altfel îngheață și crapă.
În cazul în care nu ai deja o grămadă de compost sau un coș de compost, octombrie este un moment grozav pentru a începe unul, cu toate frunzele și butașii de aruncat!
Pregătește-ți gazonul pentru iarnă
Nu în ultimul rând, gazonul tău necesită pregătire pentru anotimpul rece. Astfel, asigura-te că ai grijă de gazon greblând sau periind frunzele de pe iarbă. Strânge-le într-o pungă de frunze, care se va transforma în mucegai de frunze, un bun agent de ameliorare a solului util și versatil.
Citește și: Ce trebuie să faci dacă vrei un gard viu din liliac
În plus, poți tăia iarba pentru ultima perioadă a anului la sfârșitul lunii octombrie. Trebuie să te asiguri că ultima tăietură este puțin mai mare decât pe timpul verii. Acest lucru te va ajuta să-ți protejezi gazonul de relele cauzate de înghețul anotimpului rece.