Ce trebuie să faci cu butoiul înainte de a pune varza la murat în el. Secretul pentru a nu mai face floare
Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune sarmale, este esențial ca foile de varză să fie de cea mai bună calitate, iar pentru a fi sigur că obții rezultatul dorit, trebuie preparate chiar de tine. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu butoiul înainte de a pune varza la murat în el. Așa nu va mai face floare.
Ingredient nelipsit de pe mesele românilor, de sărbători
În multe case din toate colțurile țării, ultimele zile ale lunii octombrie sunt dedicate unui proces nu tocmai simplu, o tradiție transmisă din generație în generație. Toamna este, fără doar și poate, sezonul gemurilor, zacuștii, dar și murăturilor, iar varza nu poate lipsi de pe lista gospodarilor.
Necesită timp, spațiu și un efort destul de mare, de aceea, de la an la an, numărul românilor care fac acasă varză murată scade, mulți preferă acum să o cumpere din piață sau din magazin. Cu toate astea, dacă vrem să fim siguri că vom pune pe masă pentru familie și musafiri cele mai gustoase sarmale, este important să știm exact cum a fost pusă varza pe care o folosim pentru împăturirea compoziției de carne la murat.
Ingrediente varză murată
Regretatul Radu Anton Roman, un iubitor al gastronomiei românești, a dezvăluit câteva sfaturi de aur. Pentru a o prepara, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 20, chiar 25 de verze, potrivite ca mărime
- 20 crengi de mărar uscat
- 10 rădăcini de hrean
- 10 legături de cimbru uscat
- patru sau cinci pumni de boabe de porumb
- un kilogram și jumătate de sare grunjoasă
- un pahar piper boabe
- trei sau patru gutui galbene
Te-ar putea interesa și: Câte zile trebuie să ții varza la murat. Gospodinele iscusite știu acest detaliu important
Ce trebuie să faci cu butoiul înainte de a pune varza la murat în el
Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă folosirea unui butoi din lemn de stejar, cele din plastic ar trebui evitate, în ciuda faptului că sunt mai ușoare și mai simplu de curățat.
Ce trebuie să faci cu butoiul înainte de a pune varza la murat în el, ca să nu facă floare? Să îl opărești. Această operațiune trebuie făcută cu câteva zile înainte de a pune ingredientele în el.
„Peste apa cu care a fost opărit se pune și un kilogram de var nestins și se lasă așa o zi întreagă, pentru a se curata de orice impurități. A doua zi se spală iar, cu câteva ape clocotite. La fel se porcedează și cu capacul.”
Te-ar putea interesa și: Ingredientul de aur pe care trebuie să-l adaugi în varza murată. Este secretul gospodinelor din Moldova