Sunt aromați, ușor de preparat și pot fi savurați în aproape orice perioadă a anului, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Dacă vrei să te bucuri de rezultate ca la carte, există un truc pe care ar fi bine să îl aplici de fiecare dată. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu ardeii înainte de a-i pune la copt.
La prima vedere, nu este deloc complicat să prepari ardei copți. Există însă un truc secret pus în aplicare de fiecare dată de cele mai iscusite gospodine, ce garantează rezultate ca la carte.
Înainte de a începe, trebuie să ținem mereu cont de faptul că, în timpul preparării, se va pierde o mare cantitate de apă din compoziția lor. Astfel, dintr-un kilogram de ardei cruzi vom obține, după coacere și curățare, în jur de cinci sute de grame, deci jumătate din cantitatea inițială.
Pentru cele mai bune rezultate, calitatea ingredientelor este esențială. Alege mereu ardeii cei mai cărnoși, cu pulpă cât mai groasă și care au o formă regulată – acest lucru te va ajuta mult în timpul etapei de decojire, în plus, îi face și mai ușor de manevrat pe plita încinsă, când trebuie întorși de pe o parte pe alta.
Te-ar putea interesa și: Rețeta celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul secret folosit de măicuțele de la Prislop
Nu sunt deloc greu de preparat, întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de o jumătate de oră.
Dacă îți dorești să încerci o metodă inedită de coacere, nu clasica plită pusă pe aragaz, îi poți prepara și în cuptor. În acest caz, pentru a le da o aromă deosebită, gospodinele folosesc un truc ce are, într-adevăr, un efect spectaculos.
Tot ce trebuie să faci este să ungi cu puțin ulei de măsline ardeii înainte de a-i pune la copt. Pentru a te asigura că nu pui o cantitate prea mare și că sunt unși în mod uniform, poți folosi o pensulă din silicon. La final, vei observa că sunt și mult mai ușor de decojit, potrivit Savori Urbane.
Te-ar putea interesa și: Secretul ardeilor umpluţi de post. Ce trebuie să pui în compoziţie pentru a ieşi pufoşi