Lămâiul s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai populari pomi fructiferi printre livezile urbane. Mulți oameni sunt încurajați să îl aibă nu numai pentru că sunt ușor de îngrijit, ci și pentru că ne vor oferi unul dintre cele mai populare citrice pe care le cunoaștem, lămâia. Dar, a da roade nu este o sarcină simplă, iar solul joacă un rol important. Mai jos găsești cel mai bun secret pentru un sol sănătos și plin de nutrienți pentru lămâiul tău.
Lămâiul este un tip de pom fructifer care se dovedește a fi mic însă poate atinge o înălțime între 3 și 6 metri în comparație cu alți pomi fructiferi. Deși nu necesită multă îngrijire, este însă un tip de copac care necesită, de exemplu, multă lumină, însă fără a stat prea mult direct în soare.
Lămâiul este o opțiune excelentă de avut în sezonul rece pentru că nu te deranjează deloc. În plus, necesită un nivel ridicat de umiditate și necesită udare cel puțin la fiecare 2-3 zile. Deși poate că nu pare, lămâii sunt tipul de pomi fructiferi care nu au nevoie de multă îngrijire, dar au anumite îngrijiri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când începi să-i plantezi în grădina urbană și câteva lucruri de care ar trebui să ții cont. Citește și Profită de ultimele zile de vară și plantează acești 4 pomi în livadă. Vor da multe fructe delicioase
Lămâiul este, de asemenea, un tip de pom căruia nu-i place umiditatea excesivă, așa că ai grijă câtă apă îi oferi. Acum, dacă te-ai hotărât să plantezi un lămâi în grădina ta urbană, atunci ar trebui să te gândești că cel mai bun loc este un loc ferit de vânt, deoarece acesta este un tip de pom fructifer căruia nu-i plac deloc rafalele puternice de vânt. Acest lucru, în mare parte, pentru că ramurile și fructele sale ar putea fi deteriorate. Dacă locuiți într-un loc care este mult mai predispus la îngheț, atunci gândiți-vă să îl aveți lângă un perete orientat spre sud pentru a oferi un climat mai cald. Citește și Lista cu pomii fructiferi care se plantează în luna septembrie. Secretul pe care orice grădinar trebuie să-l cunoască
Pentru a fi sigur că lămâiul primește nutrienții de care are nevoie, vă vom învăța cum să faceți un fertilizator natural cu ajutorul cojilor de banană. Luați câteva coji de bananaă, tăiați-le în bucăți mici, după care le punem la fiert într-o oală cu 5 litri de apă. Lăsăm oala pe foc 15 minute după ce a început să fiarbă, după care adăugăm 3 lingurițe de cafea. După ce cafeaua este integrată, putem opri focul. Lăsăm să se răcească lichidul, apoi vom stropi pământul în care avem plantat lămâiul o dată pe lună. Pomul dumneavoastră vă va mulțumi și vă va răsplăti cu o explozie de fructe.