10 iul. 2023 | 20:21

Ce trebuie să adaugi în aluat pentru cele mai gustoase savarine. E secretul celor mai pricepuți cofetari

Utile
Ce trebuie să adaugi în aluat pentru cele mai gustoase savarine. E secretul celor mai pricepuți cofetari

Unul dintre cele mai preferate deserturi de către români este savarina. Foarte mulți optează pentru cumpărarea acestei prăjituri direct din cofetărie. Însă, aceasta poate fi preparată și acasă. Bucătarii profesioniști au dezvăluit rețeta secretă dar și modul în care putem obține un aluat pufos.

Rețeta secretă de savarină

Pe cât de delicios este desertul, pe atât de complicat poate fi de preparat. Foarte multe gospodine întâmpină dificultăți în realizarea savarinei.

Aluatul le dă de cele mai multe ori bătăi de cap. Din fericire, bucătarii experți vin cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să obții cel mai pufost aluat. Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:

  • Ingrediente

-250 g făină
-2 ouă
-50 g zahăr
-un praf de sare
-3, 5 g drojdie uscată
-150 ml lapte cald
-ulei sau unt moale maximum 30 ml

  • Decor

-1 l smântână pentru frișca (32% grăsime)
-100 g zahăr pudră
-vanilie
-dulceață de trandafiri, căpșune, zmeură, fructe proaspete sau jeleu

  • Sirop

-400 ml apă
-150 g zahăr
– rom
-coaja de portocală rasă
-biluțe de ciocolată

Te-ar putea interesa și: Cum faci acasă cele mai bune savarine. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Secretul aluatului pufos

Realizarea aluatului este unul dintre cei mai importanți pași. Primul pas constă în dizolvarea zahărului în laptele călduț. După ce zahărul s-a dizolvat, poți adăuga oulăle bătute, uleiul și sarea. Încorporează  făina și drojdia și amestecă totul până când se omogenizează.

În pararel, unge formele de savarină cu unt sau ulei. După ce aluatul este gata, umple formele cu trei sferturi de aluat și lasă-le la dospit jumătate de oră.

După ce aluatul crește, le poți pune la cuptor până când acestea se rumenesc. Cât timp aluatul se răcește, te poți ocupa de sirop.

Tot ce trebuie să faci pentru prepararea acestuia este să să pui la fiert apa cu zahărul. Când acestea dau în clocot, poți lua recipientul de pe foc. Pentru un plus de savoare, poți adăuga o esență de rom.

Când siropul este gata poți începe montarea prăjiturii. Întoarce savarinele cu susul în jos și fă-le un capac mic. Interiorul acestora se însiropează cu siropul obținut.  Cât timp acestea stau la curs, poți face frișca. După ce este gata, umple savarinele cu frișcă.

Este recomandat să lași savarinele să prindă siropul pentru cel puțin două ore la rece. Dacă vrei să faci ceva special pentru micuții din familie, specialiștii recomandă să înlocuiești dulceața de fructe cu ciocolată.

Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai bune savarine. Rețeta e simplă și trebuie încercată