Ce tipuri de pește merg perfect la grătar. Nu toate tipurile de pește se pretează a fi gătite la grătar și probabil că ți s-a întâmplat și ție ca, la final, peștele să se sfărâme sau să iasă uscat. Pentru a evita acest deznodământ, află care pește poate fi pus pe grătarul încins, dar și cum să procedezi.
Pentru asezonarea peștelui la grătar, marinata de citrice, un condiment cu piper și lămâie sau doar sarea și piperul pot fi suficiente pentru un file proaspăt.
Ca și unelte, te poți folosi te poți folosi de o unealtă de grătar pentru a fixa peștele, un cuțit de file și clești pentru grătar. Când vrei să alegi peștele pentru grătar, trebuie să fie unul ferm și cărnos. Poți alege somon, ton, somn, parșog, sardine și tonul cu coadă galbenă.
Tonul vine în multe forme, însă optează pentru un file proaspăt de ton gras. Acest tip de pește are multe arome, astfel că un strop de lămâie, o lingură de wasabi sau un strop de sare și piper pot fi de ajuns ca rezultatul să fie unul delicios.
O mare greșeală însă o reprezintă gătitul excesiv al peștelui, așa că mare grijă. Nu trebuie să lași peștele mai mult de două minute pe fiecare parte, timpul de gătire depinzând, evident, și de grosimea fileului tău.
În ce privește somonul, chiar dacă nu este la fel de cărnos ca peștele spadă sau tonul, poate fi pus cu succes pe grătar. Acest pește are un gust dulceag și se împacă bine cu alimente cu ingrediente ca piper cu lămâie sau ardei chili și lime.
Peștele spadă este un tip de pește care, de asemenea, se poate pune pe grătar. Dacă este servit cu sos tartar de citrice, combinația va fi una reușită.
Peștele-spadă se comportă bine și într-o marinată cu ierburi. Dacă ți se pare prea scump ca preț, poți încerca alte variante de pește, cum ar fi bibanul. Bibanul are carnea albă delicioasă. Mâncat cu mujdei de usturoi sau cu sparanghel și un sos pe bază de lămâie, acest pește se comportă bine pe grătar. El poate fi pus întreg pe câteva felii de lămâie și se poate condimenta cu crenguțe de rozmarin.
Când trebuie să iei peștele de pe grătar, glisează spatula între zona în care se întâlnesc pielea și carnea. Cu o mișcare de la o parte la alta, îți vei face loc între cele două zone, în așa fel încât doar stratul de piele să rămână pe grătar, iar bucata de carne să fie cea îndepărtată de pe grătar.