Ce ținea Elena Ceaușescu ascuns, lângă biroul ei. Camera secretă care a stârnit curiozitatea multora, pe vremea comunismului

Ce ținea Elena Ceaușescu lângă biroul ei? Camera sa secretă a uimit pe toată lumea

Elena Ceaușescu este și va fi un personaj important în istoria României. Majoritatea românilor știu cum președintele țării, soțul acesteia, era de cele mai multe ori îndemnat de ea să facă anumite lucruri sau să procedeze într-un anumit mod. Ceea ce a uimit a fost lucrul pe care-l ținea lângă biroul ei. Ce se știe despre camera sa secretă?

Camera secretă a Elenei Ceaușescu

La scurt timp după ce Nicolae Ceaușescu a venit la putere, Elena s-a gândit că o cameră secretă i-ar fi extrem de utilă. Zis și făcut! Elena avea o cameră în dreapta cabinetului său, în spatele unei ușia scunse. Încăperea era puțin mai mică decât principalul cabinet al său. Aceasta nu era ăncărcată deloc de mobilă, așa cum obișnuia să-și amenajeze tovarășa și avea doar un telefon, linia S, care făcea legătura cu Nicolae Ceaușescu, dar și cu Pacepa.

„Acesta era locul unde Elena își petrecea majoritatea timpului când era la institut, încercând să stea la distanță de oamenii de știință profesioniști. „Tovarășa e ocupată cu studiul în spate”, era formula inevitabilă a șefului ei de cabinet, ori de câte ori cineva din institut încerca să ajungă la ea. Acolo, „în spate”, Elena obișnuia fie să privească plictisită îndelung pe geam, fie să dormite în fotoliul său favorit cu un exemplar din „Scânteia”, ziarul oficial al Partidului Comunist Român, căzându-i din poală”
Mihai Pacepa

Elena Ceaușescu avea o cameră secretă aflată în drepta biroului
Elena Ceaușescu avea o cameră secretă aflată în drepta biroului

Elena Ceaușescu, îngropată în cadouri scumpe

„Hai să spunem lucrurilor pe nume. Azi România e mai bine cunoscută în Occident decât Turnul Eiffel și mai respectată decât regina Angliei. Și toate acestea datorită Tovarășului și mie. Oriunde mergem, gazdele noastre încearcă să ne ofere o primire cu toate onorurile, dar, dacă noi nu-i învățăm, ei nu știu cum să facă. Îți aduci aminte de germani? A fost suficient să le strecori cuvântul „mașină” ca aluzie și toți ne-au dat mașini. Câte am primit?”
Elena Ceaușescu (Sursa: historia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI