Ce taxe vor avea locuitorii din sectorul 4 pentru parcări. Anunțul oficial

Ce taxe vor avea locuitorii din sectorul 4 pentru parcări. Anunțul oficial
Taxe de parcare pentru cei din Sectorul 4

Locuitorii din sectorul 4 vor avea taxe pentru parcări. Oficialii au venit cu anunțul oficial pentru bucureștenii vizați de noile schimbări. Cât vor fi nevoiți să plătească și despre ce zonă este vorba? Plata se poate face prin două metode, iar orarul pentru taxare este deja limitat.

Taxe pentru parcări: cât trebuie să plătească locuitorii din sectorul 4

Primăria Sectorului 4 vine cu un nou anunț pentru locuitori. Oficialii au dezvăluit introducerea de taxe pentru parcările de pe bulevardele din apropiere. Concret, vor exista două zone – una taxată cu 2 lei/oră și cealaltă cu 1 leu/două ore. Această inițiativă vine în urma numărului mare de automobile din Sector.

Mai exact, peste 2.500 de locuri de parcare de pe bulevardele administrate de Primărie prin Direcția de Mobilitate Urbană vor intra în regim de tarifare din data de 23 august a.c.

Toate parcările de pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică urmează să fie marcate corespunzător.

Sumele încasate din tarifele pe oră vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări precum cele din: strada Pridvorului, zona Piața Sudului și strada Tulnici, mai precizează sursa citată.

Șoferii urmează să fie informați în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele în cauză. Unele din ele vor fi verzi, altele galbene, iar intervalul pentru taxă va fi de luni până în cursul zilei de duminică între orele 08-18, în rest va fi gratuit.

Cum se poate face plata?

Plata parcării se poate face și prin SMS la numărul 7424 sau cu ajutorul aplicației Primăriei Sectorului 4. Angajații Direcției Mobilitate Urbană vor bloca roțile autovehiculului în cazul nerespectării regulamentului de parcare. Toate cheltuielile trec în dreptul conducătorului auto, se mai arată în comunicat.

„Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august a.c.

Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4, spaţiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate şi împărţite în două zone tarifare, marcate cu galben şi cu verde, în funcţie de gradul de aglomerare, precum şi de existenţa mai multor puncte de interes pentru cetăţeni.

Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituţii publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locaţii în care fluxul de maşini este unul redus”
Comunicat Primăria Sector 4

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI