Ce tarife vor exista la locurile de parcare din București din 15 august. Câți bani vor plăti șoferii

Ce tarife vor exista la locurile de parcare din București din 15 august. Câți bani vor plăti șoferii
Cât va costa un loc de parcare în București. Șoferii nu vor mai putea parca mașina fără să plătească anticipat o anumită taxă.

Șoferii din Capitală nu vor mai putea să parcheze gratuit mașinile. Începând din data de 15 august, bucureștenii vor trebui să plătească anticipat locul de parcare. În cazul în care noua regulă nu va fi respectată de către conducătorii auto, aceștia riscă o amendă în valoare de 200 de lei. De asemenea, mașinile șoferilor care nu vor plăti locul de parcare anticipat vor fi blocate. Află cât va costa un loc de parcare în București și ce modificări vor fi făcute din toamnă.

Cât va costa un loc de parcare în București

Începând din data de 15 august, bucureștenii nu vor mai putea să parcheze mașinile fără să plătească anticipat locul de parcare amenajat de către primărie. Află în rândurile următoare ce tarife se vor aplica pentru locurile de parcare din Capitală, în intervalul orar 07.00-23.00. Sunt vești proaste pentru mii de șoferi.

Un loc de parcare în intervalul temporar menționat mai sus va costa 10 lei/h, respectiv 5 lei/h pentru zona euro, respectiv zona 1. Cu alte cuvinte, un loc de parcare în zona euro va costa 10 lei pe oră. În zona 1, un loc de parcare va costa 5 lei pe oră. În zona 2, un loc de parcare pentru bucureșteni va costa 2,5 lei pe oră.

Șoferii bucureșteni pot să își facă mai multe tipuri de abonamente, pentru a-și asigura disponibilitatea unui loc de parcare. Există abonamente cu rezervarea locului de parcare 24/7 sau fără rezervarea locului de parcare. Abonamentele sunt valabile pentru fiecare zonă de tarifare: zona 0, zona 1 și zona 2.

Persoanele fizice pot să își facă abonamente pentru locurile de parcare pentru o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an. De asemenea, acestea sunt valabile pentru fiecare dintre zonele de tarifare din București, potrivit Primăriei Capitalei.

Se schimbă regulile pentru șoferi, în toamnă

În altă ordine de idei, există locuri în care nu se va mai parca gratuit în București. Primăria Capitalei le va marca corespunzător în următoarele săptămâni sau luni de zile. Astfel, toate locurile de parcare ce nu vor mai fi disponibile fără plată vor fi marcate ca atare.

Șoferii bucureșteni care vor parca mașina pe trotuar vor fi amendați cu o suprataxă. De asemenea, li se va bloca și autoturismul. Cu ajutorul unei aplicații care înregistrează numărul de înmatriculare al mașinii, oamenii legii vor putea să verifice plata sancțiunilor.

Primăria București a mai decis să digitalizeze serviciile astfel încât, începând din toamnă, taxatorii vor dispărea. În schimb, vor fi implementate parcometre și bariere automate.

Urmăriți Playtech.ro și pe