Ce surpriză! Când se fac cele mai multe accidente rutiere. Atenție, șoferi, momentul este unul total neașteptat

Ce surpriză! Când se fac cele mai multe accidente rutiere. Atenție, șoferi, momentul este unul total neașteptat

Nu există zi fără să auzim de o tragedie pe șosea. Unii șoferi au văzut accidente de mașină în timp ce conduceau. Alții au experimentat ei înșiși. Cu toate acestea, există unele situații, zone și momente ale zilei în care șoferii sunt mai vulnerabili la confruntarea cu o coliziune.

Când se fac cele mai multe accidente rutiere

În 2001, s-au efectuat cercetări cu peste 11.000 de persoane și s-a constatat că peste 52% din accidentele raportate s-au produs la mai puțin de cinci minute de casă. Alte 77% din accidente s-au produs la o distanță de 10 minute. Două decenii mai târziu, cele mai recente statistici privind aceste accidente arată un tablou destul de similar.

A existat o scădere constantă a frecvenței accidentelor auto și a rănilor grave ulterioare. Dar tendințele generale ale accidentelor care se întâmplă aproape de casă sunt stresante din mai multe motive. Din păcate, șoferii nu pot împiedica întotdeauna să se producă accidente de mașină.

Ce surpriză! Când se fac cele mai multe accidente rutiere. Atenție, șoferi, momentul este unul total neașteptat
Pe șosele. accidente cu autovehicule sunt experiențe destul de frecvente

Este important să fiți informat cu privire la vulnerabilitățile specifice care pot duce la un accident. Acest lucru le va permite șoferilor să rămână precauți și conștiincioși în timp ce se află pe drum.

Adesea, șoferii se simt confortabil în zone în care sunt familiarizați. Acest lucru se datorează faptului că ei știu drumurile și la ce să se aștepte. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu că accidentele cu autovehicule tind să apară la câțiva km de casă.

Acest lucru poate fi atribuit unui fals sentiment de securitate. Când conduceți în zone familiare, creierul merge adesea pe pilot automat. O lipsă de conștientizare poate permite greșelilor să se întâmple mai ușor, ducând la un accident.

Atenție, șoferi, momentul este unul total neașteptat

Una dintre cele mai vulnerabile zone care suferă accidente sunt stopurile. Deși stopurile sunt zone reglementate, este un punct fierbinte pentru coliziuni din spate. Coliziunile din spate pot avea loc din mai multe motive. Unele dintre aceste motive pot include frâne defecte sau un șofer distras care nu știe de o lumină roșie. Cu toate acestea, aceste tipuri de accidente duc adesea la răniri și daune auto.

Un alt studu australian, făcut în 2019, arată că 25% dintre accidentele rutiere se petrec în primele trei minute ale călătoriei. Studiul recomanda ca persoanele care nu au de călătorit pe distanțe foarte lungi, să renunțe la mașina personală și să meargă pe jos, fie cu mijloacele de transport în comun. Iar pentru deplasările mai lungi, fie să oprească din când în când, fie să existe doi șoferi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI