Ce sunt luminile strălucitoare din timpul cutremurelor. Unul dintre cele mai stranii fenomene ale naturii

de: Redacția
29 01. 2020

În ultima vreme au început să apară nenumărate dovezi ale unor misterioase lumini care apar pe cer înaintea cutremurelor, în special în China și Italia.

Ce sunt luminile strălucitoare din timpul cutremurelor

Începând cu anul 1600 au fost înregistrate în jur de 65 de cazuri care dovedesc apariția unor lumini strălucitoare pe cer în timpul activității seismice. Aceste lumini sunt considerate una din cele mai mari mistere ale lumii de până acum încadrate în fenomenele naturii. Deoarece frecvența la care apar acestea este destul de scăzută, au fost observate doar în cazul a numai 0,5% din totalul cutremurelor potrivit incredibila.ro

Au fost propuse teorii pentru explicarea acestor fenomene precum (ionizarea aerului, câmpuri electrice puternice cauzate de mișcările tectonice sau un dezechilibru în câmpul magnetic al Terrei), dar nici unul dintre acestea nu au putut determina în totalitate apariția lor. Așa că oamenii de știință din Turcia au montan turnuri ce măsoară volumul din aer, în zonele presupuse dar nu au reușit să ajungă la un răspuns potrivit mediafax.ro

Ce zic specialiștii despre acest fenomen?

Profesorul Shinbrot a menționat: „Acum vrem să aflăm de ce aceste lumini apar uneori, dar alteori nu? Am observat că nu toate cutremurele majore sunt precedate de aceste fulgere. De asemenea, unele fulgere ce apar pe cerul senin nu sunt urmate de cutremure”. Acest acest fenomen ar putea, la rândul său, să stimuleze apariția fulgerelor în aerul de deasupra, formând astfel un sistem de avertizare împotriva cutremurelor susțin specialiștii.

Martorii spun că au fost zărite obiecte strălucitoare neidentificate înaitea apariților acestui fenomen. Însă cercetătorii sunt sceptici deoarece până în anul 1966 în timpul cutremurelor din zona Matsushiro nu existau dovezi clare ale acestui fenomen misterios. De atunci au apărut sute de fotografii în special pe internet, dar formele, culorile și intensitatea diferă foarte mult la fiecare eveniment. De accea este foarte greu să îțî dai seama dacă ele sunt sau nu falsuri.