04 apr. 2023 | 18:24

Ce studii trebuie să ai dacă vrei să te angajezi la ANAF. Salarii între 7.000 și 10.000 de lei

Știri generale
Ce studii trebuie să ai dacă vrei să te angajezi la ANAF. Salarii între 7.000 și 10.000 de lei
Ce conditii trebuie sa respecti

Sunt salarii mari și poți duce un trai desen, dar ce studii trebuie să ai dacă vrei să te angajezi la ANAF? Agenția Națională de Administrare Fiscală face angajări și oferă salarii chiar decente, unele dintre posturi fiind remunerate cu până la 10.000 de lei. Există și bonusuri, dar trebuie să îndeplinești anumite condiții.

Ce studii trebuie să ai dacă vrei să te angajezi la ANAF

Direcția Regională a Finanțelor Publice din cadrul ANAF a scos la concurs 300 de posturi luna trecută. 

„Este bine că angajează și este bine că angajează pe posturi de debutanți, deci vor fi tineri. Au început tot cu DGRFP București, cu un număr semnificativ de posturi.

Din ce știm noi, au cerut situații și în teritoriu, la regionale și la județe, și vor începe să le scoată la concurs și pe acestea.

București probabil s-a mișcat mai repede. Înțelegem că nu le vor scoate acum la conurs pe toate cele neocupate din țară. Unele vor rămâne vacante. Oricum, se mai fac și transferuri în perioada asta”, a declarat Liviu Toader, președinte SindFISC.

Dar candidații au avut de îndeplinit câteva condiții. În primul rând, există selecția dosarelor de înscriere, apoi concursul continuă cu o probă scrisă. Cine trece de acea probă va merge mai departe la un interviu. 

Citește și: Câți bani poți scoate de pe card dacă ai mai multe popriri. Ce prevede legea, de fapt

Printre condiții se numără următoarele: trebuie să fii cetățean român cu domiciliul în România, să știi limba română scris și vorbit, să ai minimum 18 ani împliniți, să ai capacitate deplină de exercițiu, să fii apt medical, să ai condițiile de studii și vechime în specialitate pentru ocuparea funcției publice, să îndeplinești condițiile specifice din fișa postului, să nu fi fost condamnat niciodată, să nu ai interdicția de a ocupa o funcție publică, să nu fi colaborat cu Securitatea.

ANAF cere candidaților cunoștințe de operare computer, competențe de utilizare a calculatorului, cunoștințe în domeniul IT.

Pentru funcțiile de inspector casier, candidații trebuie să aibă stagiul minim în funcții de gestionar, economice sau cu gestiune, minimum 1 an.

Pentru funcțiile de inspector casier, este nevoie de stagiul minim în funcții de gestionar de doi ani. 

ANAF a publicat o listă cu salariile din cadrul instituției, deși nu a spus concret bugetul pentru fiecare post scos la concurs.

De exemplu, un consilier câștigă între 7.000 și 10.000 de lei la un spor de 1.100 – 1.500 de lei pe lună.

Ce salarii se câștigă la ANAF

  • auditor superior – 9803 lei
  • consilier / consilier juridic / expert inspector / consilier achiziţii publice – 9604 lei,  la care se pot adăuga sporuri de condiţii periculoase în valoare de 1.383 de lei.
  • inspector asistent  – 5.384 lei
  • referent de specialitate – 5.208 lei
  • muncitor calificat  – 4.410 lei
  • şofer  – 4.368 lei

Ce benficii au funcționarii publici

Se știe că funcționarii publici au parte de mai multe beneficii decât mulți angajați la companii private.

Citește și: ANAF-ul, mai greu de „păcălit” ca niciodată: finanțele s-au modernizat, ne urmăresc de la distanță

Beneficiile acestora pot varia în funcție de statutul și poziția ocupată în cadrul instituțiilor publice. În general, funcționarii publici beneficiază de următoarele avantaje:

Stabilitatea locului de muncă

Funcționarii publici au un contract de muncă permanent, ceea ce le oferă stabilitate în carieră și protecție împotriva concedierii nejustificate.

Salarii

Funcționarii publici beneficiază de un pachet salarial atractiv, care poate include bonusuri, indemnizații, prime, tichete de masă și alte beneficii.

Asigurare medicală

Funcționarii publici beneficiază de asigurare medicală gratuită sau cu o contribuție redusă, în funcție de țară și instituția în care lucrează.

Concedii și timp liber. Funcționarii publici beneficiază de concedii plătite, zile libere și alte forme de timp liber, în funcție de legislația locală.

Cursuri și programe de formare

Funcționarii publici beneficiază de oportunități de dezvoltare profesională, prin programe de formare și instruire în domeniul lor de activitate.

Pensie

Funcționarii publici beneficiază de un sistem de pensii atractiv, care poate include pensii mai mari și mai sigure decât cele din sectorul privat.

Totul despre ANAF

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) este o instituție publică cu rolul de a colecta veniturile bugetare, de a asigura aplicarea legislației fiscale și de a proteja interesele financiare ale statului.

ANAF este subordonată Ministerului Finanțelor Publice și este responsabilă de aplicarea și monitorizarea legislației fiscale în România.

Citește și: Cum face ANAF controale în 2023: au schimbat foaia, ca să prindă mai ușor „șmecherii” cu evaziune și alte „belele”

Printre atribuțiile ANAF se numără:

Administrarea și colectarea veniturilor fiscale. ANAF are rolul de a colecta impozitele și taxele datorate de cetățeni și companii și de a administra veniturile bugetare.

Verificarea și controlul fiscal. ANAF verifică respectarea obligațiilor fiscale și aplică sancțiuni în cazul în care se constată nereguli.

Asigurarea transparenței fiscale. ANAF are rolul de a promova o cultură a transparenței fiscale și de a asigura că cetățenii și companiile respectă regulile fiscale.

Asistența și consultanța fiscală. ANAF oferă asistență și consultanță fiscală pentru cetățeni și companii în legătură cu obligațiile fiscale.

Direcțiile ANAF

ANAF are o structură ierarhică și este formată din mai multe direcții și servicii, cum ar fi:

Citește și: ANAF ‘se pune pe capul’ acestor români. Fiscul începe să-i controleze pe cei care fac bani frumoși din online

  • Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili: are rolul de a administra și monitoriza activitatea fiscală a marilor contribuabili, cum ar fi companiile mari și multinaționalele.
  • Direcția Generală de Înregistrare și Administrare a Contribuabililor: are rolul de a înregistra și administra contribuabilii și de a gestiona datele fiscale ale acestora.
  • Direcția Generală de Control Fiscal: are rolul de a verifica și controla respectarea obligațiilor fiscale și de a aplica sancțiuni în cazul neregulilor.
  • Serviciul Fiscal de Stat: are rolul de a administra veniturile fiscale din regiunile istorice ale României.
Digisport.ro
Milionarul cu avion privat care merge cu metroul și autobuzul în București! ”Bă, ce sărac e ăsta, n-are mașină”
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Motivul pentru care bikini de damă au o fundiță în partea din față. Puțină lume știe adevărul
EVZ.ro
De ce a renunțat Teo Trandafir la prima căsnicie. Motivul e complet aberant
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fostul „socru” al Prințesei Diana, acuzat de viol. Mohamed Al Fayed ar fi abuzat peste 20 de femei
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
El va fi viitorul președinte al României. Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ELENA LASCONI, VIZITĂ SECRETĂ! A fost FOTOGRAFIATĂ pe ASCUNS
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro