Ce spune Valeriu Gheorghiță despre infectarea lui Arșinel, în ciuda celor 2 doze de vaccin Pfizer

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre infectarea lui Arșinel, în ciuda celor 2 doze de vaccin Pfizer
Valeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Arșinel, în ciuda celor 2 doze de vaccin Pfizer

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit despre infectarea actorului Alexandru Arșinel la două luni după rapel.

Valeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Alexandru Arșinel. Actorul s-a îmbolnăvit după ce a primit cele 2 doze de vaccin Pfizer

Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19 acum patru zile, la două luni de la rapel. Directorul Teatrului de Revistă din București s-a vaccinat la începutul anului acesta.

Valeriu Gheorghiță spune că există persoane, în special cele vulnerabile, care nu dezvoltă întotdeauna un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie protejaie, încă chiar și în aceste cazuri riscul de complicații este semnificativ mai scăzut. Cu alte cuvinte, persoanele slabe în fața bolii, dar imunizate, pot trece prin experiența cu virusului, dar vor face o formă mai ușoară.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deși categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție”, menționează Valeriu Gheorghiță.

Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, dață de complicații, față de riscul de spitalizare ori față de deces, completează acesta.

„Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecției asimptomatice și a riscului de trasnmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, mai spune Gheorghiță.

Actorul și soția sunt în spital de patru zile 

Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați de patru zile la ”Matei Balș” din București. Vestea bună este că actorul nu se află pe secția de Terapie Intensivă. El mărturisește că nu știe de unde a luat virusul. De altfel, atât el cât și soția au primit prima doză de Pfizer în ianuarie și au avut rapelul la începutul lunii februarie.

Cei doi speră că forma bolii va fi una ușoară și că se vor putea întoarce acasă cât de curând. Alexandru Arșinel are și alte probleme de sănătate. În 2013 a fost supus unui transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Urmăriți Playtech.ro și pe