02 dec. 2022 | 16:23

Numele ciudat pe care îl are o româncă în buletin. Poliţiştii cred că e o farsă când văd actul de identitate

Știri generale
Numele ciudat pe care îl are o româncă în buletin. Poliţiştii cred că e o farsă când văd actul de identitate
Inquam Photos / Octav Ganea

Suntem oameni inventivi, cu o imaginație bogată, caracteristici ce ies la lumină și în cazul celor care devin părinți. Cel mai bun exemplu este numele ciudat pe care îl are o româncă în buletin. Polițiștii probabil cred că este o farsă când îi văd actul de identitate. Familia se pare că avea planuri mărețe pentru femeie.

Cele mai amuzante nume primite de români

Printre cele mai importante momente prin care trec părinții, imediat după venirea pe lume a unui copil, este alegerea numelui pe care îl va purta pentru tot restul vieții. În timp ce unii aleg variante tradiționale sau care au o importanță specială pentru familie, alții preferă să își pună creativitatea la muncă, iar rezultatele sunt…inedite.

În volumul „În constelația numelui”, Paraschiv Pețu și Ionel Torja au inclus o listă cu cele mai ciudate nume pe care le au românii.

În timp ce prenumele este ales, numele de familie este moștenit, iar unele reușesc de fiecare dată să stârnească amuzamentul celor care le aud pentru întâia oară. Conform datelor din Anuarul Statistic al României, există români care au nume de țări, fructe, animale, instrumente muzicale, părți ale corpului uman, culori sau chiar copaci.

Printre cele mai frecvente se numără: Curcă (purtat de circa 4.600 de persoane), Păsărică (1.600), Bucă (2.996), Bucilă (228), Coi (3), Mortu (581), Pipi (226), Curu (6), Bounegru (611), Boubătrân (119), Puţică (244), Regulatu (27), Sfârc (16), Găinaţ (61), Bulan (7), Gunoi (50), Jegu (90), Nespălatu (71), Găleată (276), Castron (25), Belibou (507), Labă (880), Flocea (1.728), Sulică (540), Muia (233) sau Oasenegre (109).

Numele ciudat pe care îl are o româncă în buletin

Lista prenumelor inedite nu este lipsită nici ea de surprize. Avem 22 de români care se numesc Ministru, zece care au fost botezați Președinte, 219 Bețivu, Prostu (1 persoană), Nebunu (850), Blegu (515), sau Expertiza (1), Justiţia (2), Poliţia (3), Facultatea (2), Farmacia (1), Portocala (65), Lămâia (18) şi Semafor (1), chiar și un Hitler.

Familia se pare că avea planuri ambițioase pentru o româncă. La naștere, părinții i-au ales un nume inedit, care nu are cum să nu stârnească măcar un zâmbet de la persoanele care cu care interacționează pentru prima oară. De fapt, este mai mult un titlu decât un prenume – un tiltu la care aspiră mii de tinere de peste Ocean: Miss America.

Tânăra s-a născut în București și trăia, la momentul emiterii actului de identitate, în județul Ilfov. Mama și tatăl ei nu se pot mândri cu nume la fel de speciale, ei fiind Mihai și Mariana.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro