Ce spune Nicușor Dan despre situația șobolanilor din Capitală. Primarul a ținut să le facă precizări importante bucureștenilor

Ce spune Nicușor Dan despre situația șobolanilor din Capitală. Primarul a ținut să le facă precizări importante bucureștenilor
Bucureștiul invadat de șobolani

Situația de astăzi din București este una fără precedent. Deși problemele sunt evidente, Primarul General Nicușor Dan neagă creșterea numărului de șobolani din sectoarele Bucureștiului. Totul a explodat după ce un locuitor din București ar fi fost mușcat de un șobolan.

Bucureștiul invadat de șobolani

Șobolani, șobolani peste tot, asta se întâmplă în anul 2021 în București. În timp ce oficialii neagă existența acestora, populația Bucureștiului se luptă cu acest flagel.  În ultimul an, aproximativ 10% din magazinele alimentare din capitală au fost distruse de șobolani și s-a înregistrat o incidență în creștere a bolilor legate de șobolani.

Explozia populației de șobolani este un dezavantaj marginal al gestionării haotice din aceste zile, din partea Primăriei Generale, conduse de Nicușor Dan, și în special în Sectorul 1 al Capitalei. Magazinele, vânzarea mărfurilor importate ambalate a produs mult mai multe deșeuri decât pe vremea lui Ceaucescu. Și asta se vede în fiecare zi.

Creșterea cantităților de gunoaie necolectate au generat și creșterea numărului de șobolani în aproape toate zonele aglomerate din Capitală. Un caz recent, relatat de medici, vorbește despre un tânăr mușcat de șobolani.

Nicușor Dan neagă situația dezastruoasă din București

Deși situația este cât se poate de reală și evidentă, autoritățile locale neagă și nu fac nimic în vederea eradicării familiilor de șobolani. Pe de-o parte, la Sectorul 1 Clotilde Armand este într-un război total de mai bine de 7 luni, iar gunoaiele s-au strâns pe străzile celui mai mare sector.

De cealaltă parte, Nicușor Dan, Primarul General, râde și declară că nu crede în escaladarea situației din aceste zile. Ba mai mult, într-un dialog cu presa, întrebat de ce va face, Nicușor Dan declară că nu este o problemă stringentă.

„Deci cetățenii pot fi siguri că nici pe stradă, nici pe parc, nu vor fi atacați. Da. Eu ies cu fetița mea în parc. Da, eu cred că este un caz izolat. Așa cum pentru țânțari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, tot ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți în viața curentă, nu există.

În opinia mea, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii precedenți. Vă spun care este motivul pentru care….fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să controlăm în totalitate.”, declară Nicușor Dan.

Deși edilul Bucureștiului declară că nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare, situația îi demonstrează contrariu, iar șobolanii apar peste tot, pe străzi, în parcuri și, mai ales, în piețele și magazinele din București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI