Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre recalcularea pensiilor. ”5 milioane de pensionari, o muncă titanică!”

Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre recalcularea pensiilor. ”5 milioane de pensionari, o muncă titanică!”
Lia Olguța Vasilescu, despre recalcularea pensiilor

Lia Olguța Vasilescu a declarat că specialiștii din Casa Națională a Pensiilor vor trebui să recalculeze peste 5 milioane de pensii. Acest lucru s-a întâmplat după ce legea indemnizațiilor a fost blocată timp de șase luni.

Lia Olguța Vasilescu, despre recalcularea pensiilor: „Presiunea este uriașă”

Vicepreședintele Partidului Social Democrat a susținut că specialiștii de la Casa Națională a Pensiilor au de înfăptuit o muncă titanică. Din păcate, aceștia au de recalculat mai bine de 5 milioane de pensii, după  ce legea indemnizațiilor a fost blocată timp de șase luni. Lia Olguța Vasilescu susține că presiunea de pe umerii acestora este una uriașă. De asemenea, Lia Vasilescu a afirmat faptul că în acest timp se va derula licitația soft.

„Au blocat această lege a pensiilor mai bine de şase luni de zile. (…) S-a întârziat şase luni de zile, timp foarte important pentru specialiştii noştri de la Casa Naţională de Pensii, care trebuie să înceapă deja recalcularea a peste 5 milioane de pensii. Vă daţi seama ce muncă titanică. Timp în care se putea organiza licitaţia pentru soft, pentru că, conform legislaţiei din România, nu poţi să faci o achiziţie până când legea nu apare în Monitorul Oficial”
Lia Olguţa Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, despre recalcularea pensiilor și întârzierea legii indemnizațiilor
Lia Olguța Vasilescu, despre recalcularea pensiilor și întârzierea legii indemnizațiilor

Pensii de 10.000 de lei fără contribuitate

Lia Vasilescu a spus că nu este normal să existe pensii de 10.000 de lei fără contribuitate. În cazul în care va exista o lege de impozitare a pensiilor speciale, aceasta va vota pentru. O soluție bună ar fi impozitarea progresivă a acestora.

” Nu este normal să existe pensie de peste 10.000 lei, în condiţiile în care nu vorbim despre contributivitate. Sunt şi pensii de peste 10.000 de lei, plătite de Casa Naţională de Pensii, dar care sunt pe contributivitate, şi atunci acolo este clar că nu poţi să faci alt tip de impozitare„, a spus sursa citată.