Ce spune Gabriela Firea despre lipsa apei calde din Capitală

Ce spune Gabriela Firea despre lipsa apei calde din Capitală
Ce spune Gabriela Firea despre lipsa apei calde din Capitală.

Marți, într-o conferință, Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a declarat pentru presă, ce părere are despre faptul că lipsește apa caldă în mai multe sectoare din București, insinuând că nu este vina este pentru această situație neplăcută.

Lipsa apei calde în Capitală – părerea Gabrielei Firea

În mai multe sectoare din București, lipsește apa caldă. De vină este Cet Sud administrat de Guvern și faptul că nu au investit în infrastructura energetică de către administrațiile anterioare. Cu privire la acest aspect, Gabriela Firea a declarat:

„Din nefericire CET Sud care aparține de Ministerul Energiei, o entitate a Guvernului a oprit pentru revizie, întâi au spus pentru o lună, mai apoi au prelungit această perioadă. Prin urmare apa caldă ajunge de la distanțe foarte mari și din această cauză sunt probleme. Peste această situația s-a suprapus și o avarie. Cei de la termoenergetica au lucrat încă de azi noapte, mi-au dat mesaj azi dimineață, ne-am și întâlnit azi într-un grup de lucru. Vor ca astăzi să încarce întreagă instalație și să rezolve această problemă”, după cum a declarat Gabriela Firea.

O mână care stă sub jet de apă la chiuvetă.
Ce spune Gabriela Firea despre lipsa apei calde din Capitală.

Vina a căzut pe administrațiile anterioare

Pentru faptul că administrațiile anterioare nu au realizat investiții în această infrastructură, edilul dă vina pe ei pentru această situație:

„Vreau să subliniez faptul că din păcate 30 de ani un s-a făcut nimic. Termoficarea nu a fost o prioritate pentru administrația din București. Suntem singurii care am început să înlocuim conductele de termoficare care sunt bătrâne de 50-60 de ani. În scurt timp vor veni ți 300 de milioane de fonduri europene. Este un dosar foarte greu, foarte complicat pe care am reușit să îl depunem. Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect probabil lucrurile ar fi stat mult mai bine”, a mai declarat Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI