27 iul. 2020 | 16:00

Ce avere are, de fapt, Gabriela Firea. Doar bijuteriile și tablourile valorează sute de mii de euro

Știri generale
Ce avere are, de fapt, Gabriela Firea. Doar bijuteriile și tablourile valorează sute de mii de euro
Ce avere are, de fapt, Gabriela Firea

Gabriela Firea, fost jurnalist al grupului Intact, deținut de omul de afaceri Dan Voiculescu, și actualul edil al Capitalei, duce o viață liniștită, fără a purta grija banilor. Aceasta a câștigat primul mandat de primar în vara anului 2016, candidând pe listele PSD. Ce avere a adunat în acești patru ani, aflați în paragrafele următoare.

Ce avere are Gabriela Firea, primarul Capitalei

Gabriela Firea (48 de ani) a făcut pasul de la presă la politică în anul 2012, când, tot pe listele social-democraților, a obținut un mandat de senator. În decursul anilor ea a avut numeroase funcții importante, printre care: purtător de cuvânt a grupului senatorilor PSD la nivel național, purtator de cuvant al PSD în campania electorală pentru prezidențiale, care l-a avut drept candidat pe Victor Ponta, membră a Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului, dar și vicepreședinte al Comisiei Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO.

Din 2016, când a ocupat fotoliul de primar al Capitalei, Gabriela Firea a fost adesea criticată pentru felul în care a ales să gestioneze problemele Bucureștiului, printre care enumerăm: traficul greoi, despre care Firea promitea, la început de mandat, că va face „revoluție“, lipsa căldurii sau a apei calde din locuințe, achizițiile „trâmbițate“ de autoturisme din Turcia, banii pierduți pe pomeni electorale, calvarul benzilor unice, etc.

Bijuterii și tablouri în valoare de sute de mii de euro

Conform declarației de avere pe care aceasta a publicat-o în anul 2017, Firea și soțul ei, Florentin Costel Pandele, primarul orașului Voluntari, dețineau mai multe terenuri, o casă, un autoturism Mercedez Benz din 2010, și bijuterii și tablouri în valoare de cca. 240.000 de euro.

Terenurile declarate erau șase la număr: două loturi forestiere în orașul Voluntari, județul Ilfov, asupra cărora ea era tutulară, și patru în Sinești, în Ilfov, titular fiind Pandele.

În cei patru ani de mandat lucrurile s-au schimbat, la fel și declarația de avere. Potrivit celei publicate în 2020, cele două proprietăți pe care le deținea Gabriela Firea au fost înstrăinate pentru sumele de aproximativ 26.000 de euro, respectiv 70.000 de lei.

De-a lungul anilor, soția lui Pandele și-a împrumutat patru apropiate cu suma de 130.000 de euro. Aceasta mai are de recuperat 8.000 de euro de la Corina Gheorghe, 11.000 de euro de la Alina Tarcevschi și 22.000 de euro de la Angelica Cobzaru și scapă de datoriile către bancă, în valoare de 76.500 de euro, potrivit ziare.com.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
Lacomii care își umplu farfuriile cu vârf la All Inclusive, obligați să mănânce tot sau primesc amendă
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Bătrân și orb, pe cale să-l omoare pe Ceaușescu. Dictatorul l-a împușcat, până la urmă, dar a fost penibil
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Ordin UE. Se declară obligatoriu din 2025. Decizie în România pentru telefoanele mobile
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă. Cine a câștigat imunitatea mică
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro