Ce spun medicii despre fetiţa de 13 ani răpusă de Covid: “Nu avea nicio patologie, nicio malformaţie sau afecţiune cronică”

Ce spun medicii despre fetiţa de 13 ani răpusă de Covid: “Nu avea nicio patologie, nicio malformaţie sau afecţiune cronică”
Ce spun medicii despre fetiţa de 13 ani răpusă de Covid

Iată ce spun medicii despre fetița de 13 ani din Bacău răpusă de coronavirus. Fetița s-a stins din viață la Spitalul Județean Bacău, iar medicii au făcut declarații.

Ce spun medicii despre fetiţa de 13 ani răpusă de Covid

Medicii de la Spitalul Județean Bacău au spus că fetița în vârstă de 13 ani a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe propriile picioare  la medicul de familie și că, după puțin timp de la spitalizare, organele sale au început să îi cedeze pe rând. Conform medicilor, copila nu avea nicio altă patologie, ea nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică.

Conform directorului medical al Spitalului Județean Bacău, dr. Adina Lupu, fetița în vârstă de 13 ani a ajuns la Urgență la Pediatrie, ea fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie.

Aceasta a fost imediat internată la secția ATI de la etajul al cincilea al pavilionului „Spitalul Municipal”, fiind îngrijită de doi medici

”Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a spus dr. Lupu pentru Ziarul de Bacău.

Fetei i-au cedat pe rând toate organele, făcând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

”Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat dr. Lupu.

Conform directoarei medicale a spitalului, în valul al treilea al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu COVID-19, dar acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții. Fetița din Bacău răpusă de coronavirus nu era vaccinată.

Bilanț coronavirus 15 octombrie 2021

Până astăzi, 15 octombrie 2021, pe teritoriul țării s-au înregistrat 1.430.475 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile de la prima infectare. Până azi, 1.220.953 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 295 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, au decedat 41.130 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 14.10.2021 (10:00) – 15.10.2021 (10:00) s-au arportat de la INSP 365 decese ( 182 bărbați și 183 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, care au fost internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI