Ce sporuri și indemnizații se taie de la bugetari. Informații de ultimă oră

Ce sporuri și indemnizații se taie de la bugetari. Informații de ultimă oră
Guvernul face economii prin taierea sporurilor si indemnizatiilor la bugetari

S-a aflat ce sporuri și indemnizații se taie de la bugetari. Informații de ultimă oră. Ce se întâmplă cu veniturile anagaților la stat, citiți în articolul de mai jos.

Vești proaste pentru bugetari. Ce indemnizații și sporuri le dispar din salariu

Sunt informații de ultimă oră în ceea ce privește tăierea sporurilor și indemnizațiilor la bugetari. Guvernul pregătește modificări neplăcute pentru bugetari, astfel încât mai multe indemnizații, sporuri sau beneficii să fie suspendate în anul 2021, cu scopul de a face economii la bugetul de stat.

Astfel, indemnizația de hrană, voucherele de vacanță și sporurile de 30% din prefecturi vor fi suspendate până la noi ordine. În total, Guvernul Florin Câțu ar urma să suspende 8 sporuri și indemnizații pentru salariații la stat, dar și pentru studenți, scrie realitatea.net.

Sporul pentru munca în condiții de periculozitate, suspendat

Printre cele opt sporuri vizate se află cele vătămătoare sau care sunt acordate pentru munca în condiții de periculozitate.

De asemenea, indemnizația de hrană pentru bugetari ar urma să fie suspendată, iar voucherele de vacanță vor fi și acestea suspendate, nu vor mai fi emise altele în 2021.

Sporul de coronavisus dispare din salariile celor care muncesc în prefecturi

La fel, sporul de coronavirus pentru personalul din prefecturi nu va mai fi acordat. Acesta era de 30%. La fel și sporul de urbanism de 35% dispare în acest an. În plus, guvernul Câțu va limita și gratuitățile pentru studenți, în principal cele pe cale ferată, și va fi prorogată o lege care acorda mai multe beneficii pentru personalul CFR și cel de la metrou.

OUG urmează să fie aprobată în ședința de Guvern în următoarea perioadă. Cel mai probabil, sporurile vor fi puse ca amendamente la anumite legi, care vor fi trimise pentru dezbatere în Parlament.

Sporurile și indemnizațiile bugetarilor care vor fi suspendate

Voucherele de vacanță
Sporul pentru condiții vătămătoare/de periculozitate
Indemnizația de hrană
Sporul de urbanism de 35%
Limitarea gratuităților pentru studenți
Sporul COVID de 30%, din prefecturi
Sporul de 35% pentru cei care lucrează cu PNDL
Beneficii pentru personalul feroviar

Vești proaste și pentru pensionari

De asemenea, sunt vești proaste și pentru pensionari. S-a anunțat că pensiile nu  vor fi majorate în acest an.

Există o decizie luată cu privire la pensii. Pensiile vor creşte de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creşterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263 şi anume compensarea proporţiei de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflaţiei şi, de asemenea, creşterea puterii de cumpărare prin creşterea punctului de pensie cu 50% din creşterea salariului brut pe economie”, a declarat Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI