Ce sportivi români se vor vaccina. Declarații șocante: ‘Nu-ți poți face credit la bancă fără vaccin’

Generația de Aur  din fotbalul românesc și vaccinul anti-covid

România este în criză, și lucrurile nu evoluează înspre bine. Societatea românească, în aceste zile, este divizată în raport cu vaccinarea anti-covid, iar mulți nu știu ce să creadă. Informațiile oferite publicului larg despre vaccin sunt puține. Nmărul celor care refuză vaccinarea sunt din ce în ce mai mulți. Și în sportul românesc sunt voci care spun că ori nu se vaccinează, ori așteaptă să vadă care este evoluția lucrurilor. Generația de Aur a fotbalului românesc este și ea divizată în ceea ce privește acest subiect.

Generația de Aur  din fotbalul românesc și vaccinul anti-covid

Într-o societate și așa divizată din cauza problemelor economice, sociale și de opinie, a trebuit să apară această criză ca lucrurile să se adâncească și mai rău. Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020, și sunt peste 200.00 de oameni vaccinați deja, la nivel național.

Colegii de la playsport.ro au luat pulsul acestor zile, referitor la vaccinul anti-covid. Nume importante din Generația de Aur a fotbalului românesc au fost chestionate cu privire la vaccin și, implicit, vaccinare.

Unii au spus că se vaccinează, precum Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș, Ioan Andone, Ionel Dănciulescu sau Daniel Pancu, alții că se mai gândesc, precum Florin Prunea, care a declarat: “Nu știu ce să spun, încă nu am luat o decizie finală

Printre cei intervievați de colegii de la playsport.ro, din Generația de Aur, s-a numărat și Dănuț Lupu. Fostul fotbalist din Generația de Aur a fotbalului românesc a făcut o afirmație demnă de luat în seamă. Acesta a declarat:

“Încă nu m-am hotărât, mai stau până în martie. Aud că nici credit la bancă nu o să mai poți face dacă nu ești vaccinat. Aștept să mai văd reacții”.

Afirmația nu a fost încă verificată și nici nu se știe dacă așa va fi, cert este că lipsa de informații și transparență poate duce la astfel de situații și reacții din partea societății românești.

Sportul românesc divizat în raport cu vaccinul anti-covid

Dacă o parte din componenții din Generația de Aur a fotbalului românesc au declarat că se vor vaccina, de cealaltă parte, sunt multe voci care spun că nu vor face acest lucru, chiar dacă ar exista informații despre vaccin.

Sportivi ca Rareș Toader, Claudia Bobocea, componenți al lotului de atletism, au declarat ori că sunt neutri, ori că se vor vaccina, dar în anumite condiții. Lipsa de informare corectă și transparentă asupra vaccinului duce la astfel de situații nedorite.

Dar, până la urmă, fie că vor, fie că nu, sportivii care vor participa la JO de la Tokio, vor fi nevoiți să se vaccineze, altfel riscând să nu poată participa.

Printre cei care le-au declarat celor de la playsport că vor face acest vaccin, mai sunt și sportivi ca atleții Alin Firfirică, Alina Rotaru, componenta lotului de scrimă, Ana Maria Popescu, sau jucătoarea de tenis de masă, Eliza Samara. Tânăra Eliza Samara le-a declarat celor de la playsport că de-abia așteaptă să se vaccineze. La fel și Mihaela Biuzărnescu, care a declarat:

“Da. M-aș vaccina când se va putea. Momentan sunt în Australia. Mă bucur enorm că pot face antrenament și pregătire fizică zilnic.

Îmi pare rău pentru toți cei care nu pot juca momentan. Dar sunt sigură că organizatorii încearcă tot ceea ce se poate ca să fie bine pentru toți”, a declarat pentru playposrt.ro Mihaela Buzărnescu.

Rămâne să vedem cum evoluează lucrurile, în perioada următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI